Skip to main content

Slimme binnenklimaat oplossingen voor de utiliteitsbouw

GA voor de beste combinatie

De kwaliteit van de lucht en het binnenklimaat draagt in grote mate bij tot ons welzijn en functioneren. In de zomer lekker koel en ‘s winters behaaglijk warm, steeds met gezonde zuurstofrijke lucht. Dit geldt zeker voor scholen, kantoren en winkels waar veel mensen in één ruimte samenkomen. Groupe Atlantic Nederland biedt diverse oplossingen voor utiliteiten die zorgen voor een gezond, duurzaam en comfortabel binnenklimaat. Welke uiteraard ook voldoen aan de wettelijk eisen en richtlijnen voor het juist ventileren van elk utiliteitsgebouw.

Uitmuntend in kracht en flexibiliteit

Ons totaal vernieuwde VRF-programma is bij uitstek geschikt voor scholen, kantoren, retail en meer. Deze hoogwaardige aircoheatersystemen op basis van lucht/lucht warmtepomptechnieken zijn tot in detail ontwikkeld om een optimale energiebesparing te realiseren en maximaal comfort te leveren, met oog voor installatiegemak. U kunt het klimaat in de verschillende ruimten apart van elkaar regelen. De zuidkant van het gebouw kan worden gekoeld en tegelijkertijd kan de noordkant worden verwarmd.

Ons VRF-programma biedt een oplossing op maat voor grotere projecten: van kantoorgebouw tot winkelcentrum, of hotel tot sportcentrum. De Fujitsu VRF-systemen zijn ontwikkeld voor een optimaal energiemanagement en comfort. U heeft de keuze uit 70 configuraties van 4pk tot en met 54pk die kunnen worden ontworpen tot één systeem met max. 400 binnendelen. Verschillende masterunits kunnen ‘stand alone’ of in combinatie worden toegepast. Dit levert een ruim aanbod van beschikbare capaciteiten.

Bij de ontwikkeling kijken we ook naar slimme totaaloplossingen. Zo kunt u onze VRF-systemen combineren met de Orcon WTU balansventilatie voor een optimaal binnenklimaat.

Bekijk onze VRF oplossingen op fujitsuclimate.nl

Gezond en comfortabel met Orcon ventilatie

Een veilige werk- en leefomgeving is belangrijker dan ooit. Door te zorgen voor optimale luchtverversing en het toepassen van slimme technieken en sensoren kan Groupe Atlantic Nederland een gezond binnenklimaat bewerkstelligen. Special voor utiliteitsgebouwen bieden wij onze Orcon WTU-systemen aan.

Naast schone binnenlucht dragen ze ook bij aan een optimaal binnenklimaat, met maximaal comfort. Bijvoorbeeld door onze ingebouwde warmtewisselaar. Hierdoor is de lucht die van buiten naar binnen komt minder droog en voorverwarmd. Zo blijft de temperatuur constant comfortabel.

Daarnaast bieden wij ook een selectie ventilatiesystemen aan voor de gespecialiseerde utiliteit. Zo bieden wij explosiebeveiligde ventilatoren aan voor toepassingen in chemische ruimtes, laboratoria, en schepen. Wij helpen je graag bij de selectie van het juiste product.

Bekijk onze WTU oplossingen op orcon.nl

Flexibele Zoneregeling

De Shogun en Osmoz zoneregeling optimaliseren het comfort in iedere zone van de woning, kantoor of klein hotel. Hierbij is het mogelijk om het debiet van de verse lucht in elke ruimte zeer precies te regelen dankzij het unieke Atlantic kleppensysteem. Je kunt in iedere ruimte de temperatuur naar behoefte regelen.

Dit kan in maar liefst 2 tot 8 verschillende zones (afhankelijk van het model), en kan nog uitgebreid worden met extra modules, of meerdere gekoppelde systemen. Deze worden aangestuurd via een centrale bediening in de hoofdruimte en vereenvoudigde bedieningen die in de andere ruimtes worden geplaatst (leader-follower principe).

Bekijk onze oplossingen op atlanticclimate.nl
"Groupe Atlantic Nederland kan als enige aanbieder op de markt écht slimme en geïntegreerde totaaloplossingen bieden voor het binnenklimaat. Onze kracht zit hem niet alleen in de unieke producten die perfect op elkaar zijn afgesteld, maar ook in onze kennis. We ondersteunen professionals in de bouw dan ook graag bij elk project en denken graag met mee! Weten wat Groupe Atlantic Nederland voor jouw project kan betekenen? Neem contact met ons op!"
Roel Kuijpers

Commercieel Directeur Groupe Atlantic Nederland

Contact opnemen

GA voor aansprekende projecten

Weten hoe onze totaaloplossingen in de praktijk worden toegepast? Neem dan een kijkje bij één van onze referentiecases!

Schrijf je in voor voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de all-electric energietransitie die Groupe Atlantic Nederland heeft ingezet


  Groupe Atlantic Nederland

  Landjuweel 25
  3905 PE Veenendaal

  Orcon

  Hoogwaardige ventilatieproducten die passen in de wereld van nu. Gemaakt in Nederland. Voor Nederland.

  Atlantic

  Dit gerenommeerde, Franse merk is specialist in verwarmingssystemen
  en comfortapparatuur.

  Fujitsu

  Al meer dan 50 jaar trendsetter en bewezen Japanse kwaliteit in
  warmtepompen en airconditioning.