Skip to main content

All-electric oplossingen voor nieuwbouw

GA voor de beste combinatie

Met alles wat we doen, richten we ons op duurzame, all-electric totaaloplossingen voor een buitengewoon binnenklimaat. Hierbij combineren wij premium design en geavanceerde technologie, met gebruiksvriendelijke oplossingen. Omdat we zowel ventilatie, als warmtepompen als aircoheaters leveren, kunnen we de beste all-electric totaaloplossingen bieden om gebouwen duurzaam te koelen, verwarmen en ventileren.

Geef het binnenklimaat een boost met de combinatie van slimme balansventilatie en warmtepomp. Het belangrijkste wat deze topcombinatie doet is het creëren van een gezond binnen klimaat tegen het laagst mogelijke energieverbruik en het laagst mogelijke geluidsniveau. En dat alles zonder concessies te doen op het comfort in woning.

Deze combinatie is dé oplossing voor nieuwbouwwoningen die moeten voldoen aan de nieuwe BENG normen. Daarnaast staan installatiegemak, een goede prijs-prestatie, en een fantastische BENG-score boven aan de lijst met voordelen.

Kies de Atlantic Alfea warmtepomp als basis

De Alfea R32 warmtepomp heeft een tapwaterrendement van maar liefst 2,8 en is daarmee testwinnaar in de NTA 8800. De compacte afmetingen en het lage gewicht maken het installeren eenvoudig, net als de geïntegreerde boiler van ruim 200 liter. Daarbij is alles ‘plug- en play’. De Alfea R32 is zeer stabiel, en heeft weinig onderhoud nodig. Wanneer er onderhoud gepleegd moet worden is de goed leesbare display eenvoudig te bedienen.

De Alfea R32 all-electric lucht/water warmtepomp is ontwikkeld om ook in koude perioden uitstekend te presteren. De toestellen produceren moeiteloos warm water van 55 °C of zelfs 60°C (radiatortemperatuur) bij een buitentemperatuur van -20 °C zonder steunverwarming. Dankzij de optionele koelingkit kan de warmtepomp ook gekoeld water van 10°C à 18°C afgeven aan LTV-convectoren of aan het circuit van de vloerverwarming (max. 20 à 25W/m2).

Bekijk onze warmtepompen op atlanticclimate.nl

Combineer met Orcon balansventilatie met warmteterugwinning voor optimaal resultaat

Een gezond en comfortabel binnenklimaat was nog nooit zo zuinig en goed ingeregeld als met het HRC SmartComfort balansventilatiesysteem met warmteterugwinning!

Het systeem communiceert – als enige in de markt – volledig draadloos tussen de CO2 sensor in de verblijfsruimte en het toestel. Dit betekent dat de HRC SmartComfort ervoor zorgt dat er in meerdere zones vraaggestuurd geventileerd wordt op basis van een CO2 luchtkwaliteitsmeting. Hiermee wordt een optimale luchtverdeling in huis gegarandeerd, en maximaal bespaart op de energiekosten. Het systeem draait immers alleen daar waar nodig.

De HRC reeks, is hét schoolvoorbeeld van economisch rendement en is helemaal klaar voor de aangescherpte BENG eisen. Het lage energieverbruik van het toestel in combinatie met het hoge thermisch rendement zorgt voor een maximale freg winst (tot – 0,41!) en optimale BENG-score.

Bekijk de SmartComfort op orcon.nl

Maak je oplossing fluisterstil met Climeleon

De Climeleon biedt esthetische en geluidsdempende omhulsels voor warmtepomp- en aircobuitenunits. Wil je het geluid van de buitenunit nog verder reduceren tot maar liefst een extra -7 dB geluidsreductie? Of past een omkasting beter bij de stijl van je woning? Dan is een geluidsdempende Climeleon unitcover de oplossing.

Met de Climeleon sla je twee vliegen in één klap. Deze unit covers dempen het geluid aanzienlijk en ze zien er mooi en discreet uit. Dankzij het ingenieuze design wordt de goede werking en het rendement van de airco of warmtepomp niet belemmerd. De Climeleon is makkelijk te installeren en tegen weer en wind bestand.

De Climeleon leveren we uitsluitend in combinatie met producten van de merk Atlantic (zoals de Alfea R32 all-electric warmtepomp) en onze Fujitsu aircoheaters.

Bekijk de Climeon op atlanticclimate.nl

"Groupe Atlantic Nederland kan als enige aanbieder op de markt écht slimme en geïntegreerde totaaloplossingen bieden voor het binnenklimaat. Onze kracht zit hem niet alleen in de unieke producten die perfect op elkaar zijn afgesteld, maar ook in onze kennis. We ondersteunen professionals in de bouw dan ook graag bij elk project en denken graag met mee! Weten wat Groupe Atlantic Nederland voor jouw project kan betekenen? Neem contact met ons op!"

Roel Kuijpers

Commercieel Directeur Groupe Atlantic Nederland

Contact opnemen

GA voor aansprekende projecten

Weten hoe onze totaaloplossingen in de praktijk worden toegepast? Neem dan een kijkje bij één van onze referentiecases!

Schrijf je in voor voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de all-electric energietransitie die Groupe Atlantic Nederland heeft ingezet


  Groupe Atlantic Nederland

  Landjuweel 25
  3905 PE Veenendaal

  Orcon

  Hoogwaardige ventilatieproducten die passen in de wereld van nu. Gemaakt in Nederland. Voor Nederland.

  Atlantic

  Dit gerenommeerde, Franse merk is specialist in verwarmingssystemen
  en comfortapparatuur.

  Fujitsu

  Al meer dan 50 jaar trendsetter en bewezen Japanse kwaliteit in
  warmtepompen en airconditioning.