In samenwerking met Rob Horton van Pulson Installatechniek heeft Orcon/Thercon recentelijk een prachtig project mogen opleveren voor ‘De Bergjes Chalets & Caravans’.

Deze chaletbouwer was op zoek naar een passend klimaatsysteem voor haar kantoorpand. Het klimaatsysteem moest voldoen aan een aantal voorwaarden:

  • Het klimaat moet in meerdere ruimtes apart van elkaar geregeld kunnen worden.
  • Het moet een esthetisch verantwoorde oplossing zijn.
  • Het moet een stille oplossing zijn.
  • Het klimaat moet nauwkeurig ingesteld kunnen worden.
Uitdagingen

De grootste uitdaging lag in het dusdanig plaatsen van de installatie, dat er in een later stadium een verdieping bovenop het huidige pand geplaatst kan worden. Het enthousiasme en de vakkundigheid van Pulson Installatietechniek en de prestaties van de producten van Fujitsu, gaven de Chaletbouwer het vertrouwen dat het project volgens al hun wensen uitgevoerd kon worden.

Pulson heeft veel ervaring met de producten van Fujitsu. Rob Horton: “Ik lever en installeer hoofdzakelijk apparatuur van Fujitsu; van enkele splitairco’s en warmtepompen tot complete klimaatbeheersingssystemen, zoals bij deze chaletbouwer. Voornamelijk vanwege het gebruiksgemak, de betrouwbaarheid van de producten, en het meedenken in de oplossingen’.

2.0 Zoneregeling

“De ‘Shogun Zone Controle 2.0’ oplossing van Fujitsu voldeed volledig aan de wensen van de eindgebruiker en was ook financieel de meest interessante oplossing”. vertelt Bob. De Shogun Zone Controle 2.0 is een uiterste slimme zoneregeling dat de temperatuur in iedere zone van een gebouw kan optimaliseren, zowel voor verwarmen als koelen. De Shogun zoneregeling heeft de mogelijkheid om in 2 tot 8 verschillende zones de temperatuur te regelen. Dit gebeurt via een centrale bediening in de hoofdruimte en vereenvoudigde bedieningen die in de andere ruimtes worden geplaatst (master-slave principe).

Seperate systemen

Voor De Bergjes Chalets & Caravans is er ditmaal gekozen voor twee separate systemen, vanwege het benodigde luchtdebiet, de invloeden van externe temperaturen en de bestaande verwarmingsinstallaties.

Deze zoneregeling is samengesteld uit een plenum (2 tot 5 gemotoriseerde registers), de regelkast en de buitenvoeler. Deze kan eventueel nog uitgebreid worden met extra zones, of gekoppeld worden aan meerdere systemen.

Dankzij het zorgvuldige vakwerk van Pulson Installatietechniek is het een zeer nette installatie geworden, met een fantastisch eindresultaat. Namelijk een perfect binnenklimaat, dat strak is weggewerkt in de verblijfsruimtes, en geluidsarm op optimaal vermogen kan draaien.

Meer weten over dit project of wat de Shogun Zone Controle 2.0 voor jou kan betekenen? Neem dan contact met ons op voor meer informatie.

Groupe Atlantic

Landjuweel 25
3905 PE Veenendaal

Orcon

Hoogwaardige ventilatieproducten die passen in de wereld van nu. Gemaakt in Nederland.

Atlantic

Dit gerenommeerde, Franse merk is specialist in verwarmingssystemen
en comfortapparatuur.

Fujitsu

Al meer dan 50 jaar trendsetter en bewezen Japanse kwaliteit in
warmtepompen en airconditioning.