Skip to main content

Duurzame oplossingen voor renovatie situaties

GA voor de beste combinatie

Met alles wat we doen, richten we ons op duurzame, all-electric totaaloplossingen voor een buitengewoon binnenklimaat. Maar niet in alle woningen is een 100% all-electric oplossing al mogelijk. Met name in renovatie situaties vraagt het soms een creatieve blik!

Het renoveren en verduurzamen van woningen vergt namelijk altijd een oplossing op maat, want geen situatie is hetzelfde. Daarom bieden wij een passend scala producten en oplossingen die gemakkelijk met elkaar kunnen worden gecombineerd, afhankelijk van de behoeftes en mogelijkheden.

Hierbij bekijken we altijd het volledige plaatje rondom verwarmen, verkoelen én ventileren. Zodat je gegarandeerd bent van een duurzaam, gezond, en comfortabel binnenklimaat!

Kies de Atlantic Aurea hybride add-on

De Aurea Hybride add-on en is speciaal ontwikkeld voor de Nederlandse renovatiemarkt. Door een woning te verduurzamen met deze hybride warmtepomp, verbeter je het energielabel en daarmee ook de waarde van de woning. Zelfs in situaties waar een volledige all-electric overstap nog niet mogelijk is.

Deze hybride warmtepomp heeft geen binnenunit, enkel een controlbox die de cv-ketel en de warmtepomp aanstuurt. Er zijn geen f-gas handelingen nodig om hem te kunnen plaatsen. In de buitenunit zijn de circulatiepomp, ontluchter en veiligheidsklep al geïntegreerd, dat scheelt werk. De warmtepomp wordt geleverd inclusief thermostaat, alle benodigde hydraulische componenten en vuilfilter. Daarbij is hij aantrekkelijk geprijsd; een monoblock voor de prijs van een split-oplossing!

Bekijk onze warmtepompen op atlanticclimate.nl

Orcon ventilatie voor een gezonde omgeving

Maak nu kennis met het MVS-15RHBP Renovatiepakket. De nieuwste toevoeging in de reeks MVS15 woonhuisventilatoren van Orcon, en de perfecte woonhuisventilator voor elke situatie.

Naast de standaard ingebouwde vochtsensor en de mogelijkheid om eenvoudig uit te breiden naar CO²-vraagsturing (waarmee de hoogste EPC-winst in zijn categorie behaalt wordt) is deze serie veruit de efficiëntste en de stilste. Daarnaast kan deze door het compacte formaat en de vele aansluitpunten (incl. achteraansluiting) op tal van plekken worden toegepast; zelfs onder een hoek of aan het plafond.

Op elk toestel kunnen er maar liefst 20 van deze RF-bedieningen of sensoren worden aangemeld. Waaronder extra CO2-sensoren. Maar ook in bestaande situaties waar nog gewerkt wordt met een vaste 3-standen schakelaar zijn er geschikte plug-and-play variaties op de MVS-15 beschikbaar

Bekijk onze oplossingen op orcon.nl

Elektrisch verwarmen én verkoelen

Fujitsu is al meer dan 50 jaar trendsetter en innovator op het gebied van AircoHeaters in de sectoren woningbouw en utiliteit. De AircoHeaters koelen of verwarmen op uiterst energiezuinige wijze iedere ruimte.

De hoog aan de wand modellen hebben een compact en strak design en bieden zowel een hoog comfort als hoge energieprestaties. Middels de (optionele) Wifi-interface kunnen de toestellen makkelijk op afstand worden bediend. Het koelmiddel R32 garandeert optimale prestaties met een lagere milieu-impact.

Dit maakt ze uitermate geschikt in talloze situaties waarbij ze traditionele verwarmings- en koelingssystemen kunnen vervangen. Doordat ze all-electric zijn, en flexibel geplaatst kunnen worden zijn ze met name voor renovatie situaties erg geschikt.

Bekijk onze AircoHeaters op fujitsuclimate.nl

Warmtepomp boilers voor gegarandeerd warm tapwater

Met een Atlantic warmtepompboiler kan iedereen energiezuinig baden en douchen. De geïntegreerde warmtepomp neemt warmte op uit de buitenlucht en geeft deze af aan het tapwater in de boiler.

De toestellen beschikken over tal van innovatieve functies en zijn compatibel met zonne-energie (fotovoltaïsche panelen of zonnecollectoren) en ketels (middels ingebouwde spiraalwisselaar).

Bekijk onze warmtepompen op atlanticclimate.nl

Maak je oplossing fluisterstil met Climeleon

De Climeleon biedt esthetische en geluidsdempende omhulsels voor warmtepomp- en aircobuitenunits. Wil je het geluid van de buitenunit nog verder reduceren tot maar liefst een extra -7 dB geluidsreductie? Of past een omkasting beter bij de stijl van je woning? Dan is een geluidsdempende Climeleon unitcover de oplossing.

Met de Climeleon sla je twee vliegen in één klap. Deze unit covers dempen het geluid aanzienlijk en ze zien er mooi en discreet uit. Dankzij het ingenieuze design wordt de goede werking en het rendement van de airco of warmtepomp niet belemmerd. De Climeleon is makkelijk te installeren en tegen weer en wind bestand.

De Climeleon leveren we uitsluitend in combinatie met producten van de merk Atlantic (zoals de Alfea R32 all-electric warmtepomp) en onze Fujitsu aircoheaters.

Bekijk de Climeon op atlanticclimate.nl
"Groupe Atlantic Nederland kan als enige aanbieder op de markt écht slimme en geïntegreerde totaaloplossingen bieden voor het binnenklimaat. Onze kracht zit hem niet alleen in de unieke producten die perfect op elkaar zijn afgesteld, maar ook in onze kennis. We ondersteunen professionals in de bouw dan ook graag bij elk project en denken graag met mee! Weten wat Groupe Atlantic Nederland voor jouw project kan betekenen? Neem contact met ons op!"
Roel Kuijpers

Commercieel Directeur Groupe Atlantic Nederland

Contact opnemen

GA voor aansprekende projecten

Weten hoe onze totaaloplossingen in de praktijk worden toegepast? Neem dan een kijkje bij één van onze referentiecases!

Schrijf je in voor voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de all-electric energietransitie die Groupe Atlantic Nederland heeft ingezet


  Groupe Atlantic Nederland

  Landjuweel 25
  3905 PE Veenendaal

  Orcon

  Hoogwaardige ventilatieproducten die passen in de wereld van nu. Gemaakt in Nederland. Voor Nederland.

  Atlantic

  Dit gerenommeerde, Franse merk is specialist in verwarmingssystemen
  en comfortapparatuur.

  Fujitsu

  Al meer dan 50 jaar trendsetter en bewezen Japanse kwaliteit in
  warmtepompen en airconditioning.