Skip to main content
 

Geef jouw binnenklimaat een boost met de combinatie van slimme balansventilatie en warmtepomp

In goed geïsoleerde nieuwbouwwoningen is ventilatie van groot belang. De HRC SmartComfort wint warmte of koude terug. Hierdoor draait de Alfea R32 warmtepomp in een optimaal werkingsgebied met een zeer laag energieverbruik en gegarandeerd comfort.

Combinatie met beste bijdrage aan BENG 2 en BENG 3

De HRC SmartComfort balansventilatie van Orcon en de Alfea R32 all-electric warmtepomp van Atlantic, scoren beide hoge ogen in BENG. De balansventilatie is de energiezuinigste in zijn soort en de warmtepomp is testwinnaar in de NTA 8800. Samen vormen ze een totaaloplossing met de beste bijdrage aan BENG2 en BENG3 projecten.

Complete oplossing voor frisse lucht en aangename temperatuur

De HRC SmartComfort balansventilatie zorgt voor een gezonde lucht in goed geïsoleerde nieuwbouwwoningen en de Alfea R32 zorgt voor een stabiele en aangename temperatuur. Beide op de meest energiezuinige manier.

Geluidsarm totaalpakket

Door de slimme zonesturing is de HRC SmartComfort stiller. En het geluid van de al stille buitenunit van de warmtepomp kan nog eens met 7dB extra gereduceerd worden met omkasting van de Climeleon.

BENGwaarden

HRC SmartComfort balansventilatie:
• F-ctrl tot 0,41
• 7dB nog stiller door zonesturing
Alfea R32 all-electric warmtepomp:

• Hoogste taprendement van 2,8 volgens NTA8800
Climeleon:

• Extra optie voor 7dB geluidsreductie op de buitenunit.

Testresultaten Alfea R32 - 6Testresultaten HRC 400

Voordelen voor de installateur

Deze combinatie is DE oplossing voor nieuwbouwwoningen die moeten voldoen aan de nieuwe BENG normen. Daarnaast staan installatie gemak en een goede prijs-prestatie boven aan de lijst met voordelen voor de installateur.

De producten komen van dezelfde leverancier, een familiebedrijf met ruim 45 jaar ervaring in klimaatoplossingen voor woningbouw en utiliteit. We berekenen graag het rendement van deze topcombinatie voor uw specifieke project.

Afspraak makenIk heb belangstelling voor een probeer aanbod

Voordelen voor de woningeigenaar

Het belangrijkste wat deze topcombinatie doet is een het creëren van een gezond binnen klimaat tegen het laagst mogelijke energieverbruik en het laagst mogelijke geluidsniveau. En dat alles zonder concessies te doen op het comfort in woning.

Installateur bij jou in de buurt

BENGbooster

Met laagste investering in materialen en bouwkosten, kan worden voldaan aan de BENG2 en BENG3 normen. Kwaliteits- en gelijkwaardigheidsveklaringen zijn gedeponeerd bij bureau BCRG en staan in Uniec3

BCRG Alfea R32BCRG HRC 400Afspraak maken

Voordelen voor corporaties, adviseurs en aannemers

In de praktijk zie je dat in veel BENG woningen wordt gekozen voor zeer goede isolatie gecombineerd met lagetemperatuurverwarming (LTV) op basis van een warmtepomp. Bij zo’n concept kan mechanische ventilatie met gevelroosters snel tot comfortklachten leiden. Verse lucht komt dan onverwarmd de kamer binnen. Bewoners proberen deze koudeval vervolgens te compenseren door de thermostaat een graadje hoger te zetten. Een warmtepomp is echter nauwkeurig afgestemd op een bepaalde ontwerptemperatuur en reageert ‘traag’.  Balansventilatie werk veel beter in samenwerking met een warmtepomp. De HRC SmartComfort balansventilatie wint warmte of koude terug. Hier door draait de Alfea R32 warmtepomp in een optimaal werkingsgebied met een zeer laag energieverbruik en gegarandeerd comfort.

De producten komen van dezelfde leverancier, een familiebedrijf met ruim 45 jaar ervaring in klimaatoplossingen voor woningbouw en utiliteit. Dat betekent vertrouwde en bewezen kwaliteit. We berekenen graag het rendement van deze topcombinatie voor uw specifieke project

Groupe Atlantic

Landjuweel 25
3905 PE Veenendaal

Orcon

Hoogwaardige ventilatieproducten die passen in de wereld van nu. Gemaakt in Nederland. Voor Nederland.

Atlantic

Dit gerenommeerde, Franse merk is specialist in verwarmingssystemen
en comfortapparatuur.

Fujitsu

Al meer dan 50 jaar trendsetter en bewezen Japanse kwaliteit in
warmtepompen en airconditioning.