Skip to main content

Maak kennis met Kerensa!

Ik ben Kerensa en ik ben ongeveer anderhalf jaar geleden begonnen bij Groupe Atlantic Nederland, op de binnendienst, als commercieel medewerker.

Ik heb eerder bij een technische groothandel gewerkt. Mijn taken daar varieerden van het verstrekken van productadvies tot het voeren van bonusgesprekken einde van het jaar met klanten en het opstellen van offertes. We organiseerden ook klantenavonden en andere kleine evenementen.

Het was een mooie mix van sales en marketing, maar het belangrijkste was altijd het klantcontact. Elke dag was ik bezig met het opbouwen en onderhouden van persoonlijke relaties.

Klantcontact

Toen ik bij GANL op de binnendienst begon, was het in eerste instantie wat meer administratief werk. In het begin beantwoordde ik vooral telefonische vragen, informeerde ik over bestellingen en leveringen enzovoort.

Het verschilde behoorlijk van mijn vorige taken en ik wilde ook graag meer en andere dingen doen. Toen ik na een paar maanden aangaf dat ik niet helemaal op mijn plek zat in mijn huidige functie, stonden ze er echter voor open een nieuwe invulling voor mij te zoeken binnen het bedrijf.

Het kostte het even tijd om een nieuwe weg voor mezelf te vinden. Maar toen eenmaal het proces in gang werd gezet, ging het snel.

Nieuwe Functie

Mijn focus verschoof naar Mijn focus verschoof naar het proactief contact opnemen met klanten voor meer klantenbinding, het binnenhalen van orders en offertes, het plannen van afspraken met leads en prospects en afroeporders.  Daar breidden mijn taken zich steeds verder uit. Zo startte ik onder andere met het cold-callen van leads. Het gaf me een kick om mensen te enthousiasmeren en te overtuigen van de waarde van onze organisatie.

Het werd me steeds duidelijker dat persoonlijke contact en het binnenhalen van mooie projecten me enorm motiveerden. En al snel kreeg ik de ambitie om mezelf door te ontwikkelen als accountmanager.

Intern Opgeleid

Een ambitie die ik nu waar mag gaan maken! Want inmiddels word ik intern opgeleid tot accountmanager.

Samen met de al wat meer ervaren accountmanagers ga ik tegenwoordig steeds vaker op pad en heb ik inmiddels een kleine groep accounts die ik volledig zelfstandig beheer.

Er worden mij talloze kansen en mogelijkheden geboden, en het is enorm motiverend om dit te ervaren. Het voelt alsof ik echt word aangemoedigd om te groeien en mezelf verder te ontwikkelen. Daarbij ben ik er ook trots op dat ik mezelf heb mogen en kunnen bewijzen en dat ik mijn commerciële ambities nu steeds meer waar mag gaan maken.

Ik hoop dan ook over niet al te lange tijd als volledige accountmanager aan de slag te gaan. Maar in de tussentijd heb ik een enorm gevarieerde werkdag waarbij ik met veel mensen, afdelingen en natuurlijk klanten mag samenwerken.

Afwisselend Werk

Mijn dag begint uiteraard met koffie, waarna ik de binnengekomen orders invoer. Vervolgens ga ik aan de slag met de RMAs die zijn binnengekomen, en tussendoor komen er telefoontjes en overlegmomenten. Soms vliegt de ochtend voorbij, afhankelijk van de hoeveelheid taken die moeten worden afgehandeld.

Na de lunch is het tijd voor het maken van offertes, het beantwoorden van klantvragen en het verstrekken van technisch (verkoop)advies.

Het is belangrijk dat ik een basiskennis heb van alle producten, inclusief de verschillende productgroepen en subitems. Voor diepgaande technische vragen kunnen we altijd terugvallen op onze technische collega’s of doorverwijzen naar de servicedesk.

Naast deze algemene kennis hebben we ook allemaal onze eigen specialisatie. Persoonlijk heb ik me gespecialiseerd in aircoheaters van Atlantic en Fujitsu. Dergelijke vragen en adviesverzoeken pak ik zelf op.

De middag wisselt veel. Soms is er overleg, meeting, of ga ik verder met de taken van de ochtend. Of focus ik me op het opvolgen van leads, het nabellen van offertes en afroeporders, het doen van cold-calls, of op andere manieren contact opnemen met onze klanten.

Daarnaast ben ik nu bezig met het opbouwen van persoonlijke klantrelaties, wat betekent dat ik nu een paar keer per maand op pad ga, vaak met mijn collega’s. Tijdens deze klantbezoeken delen ze hun kennis en expertise in het vakgebied, waardoor ik de kans krijg om mezelf verder te ontwikkelen.

Actieve Markt

Het klantencontact vind ik echt ontzettend leuk en waardevol. Vooral omdat je heel direct meekrijgt wat er speelt en leeft in onze markt. Het is essentieel om te begrijpen wat er speelt bij de klant en te weten hoe je deze inzichten kunt omzetten naar succesvolle verkoopkansen. Gedrevenheid en enthousiasme zijn cruciaal, evenals het vermogen om zowel naar de klant als naar collega’s toe een mensgerichte benadering te hanteren.

Ik merk hierin dat de bouwsector een no-nonsense aanpak heeft, waarbij directheid en praktisch handelen centraal staan. Alles is concreet en meetbaar, en er is altijd ruimte voor nieuwe projecten en ontwikkeling, wat precies is waar mijn voorkeur ligt.

Daarbij is het ook een hele actieve markt die continue in beweging is. Waar we voorheen bijvoorbeeld vaak te maken hadden met een grote vraag van klanten naar leveringen en producten, is het nu meer noodzakelijk geworden dat wij zelf proactief zijn. De economische veranderingen zijn duidelijk zichtbaar in onze branche. Gelukkig hebben we wel het vertrouwen van onze klanten weten op te bouwen, vooral vanwege onze consistente leveringen van aircoheaters in de afgelopen jaren.

We hebben van onze bescheiden omvang een kracht weten te maken. Onze relatieve kleinschaligheid stelt ons in staat om unieke voorstellen te creëren en specifieke producten aan te bieden die precies passen bij de behoeften van onze markt.

Het feit dat we een selectie aan unieke producten hebben, onderscheidt ons duidelijk van de grotere concurrenten. Voor mij allemaal fantastische elementen om mee naar onze prospects en klanten te gaan.

Snel Schakelen

Hiermee merk je ook echt het voordeel dat wij als Groupe Atlantic Nederland hebben met onze platte organisatie structuur. Er heerst een sterke samenwerkingscultuur tussen de verschillende afdelingen, waardoor we snel kunnen schakelen en op de behoeften van de klant kunnen inspelen.

Dit geeft ons een aanzienlijke voorsprong ten opzichte van onze grotere concurrenten, aangezien we veel wendbaarder en persoonlijker kunnen zijn. Het is super om direct met de klanten te kunnen werken en specifiek iets voor hen te kunnen betekenen zonder gebonden te zijn aan rigide procedures.

Ik kan gewoon naar een collega stappen, direct overleggen, en vervolgens direct weer terugkeren naar de klant. Mijn werk omvat nauwe samenwerking met de afdelingen service, logistiek en technisch advies. Daarnaast vindt er veel intern overleg plaats op de binnendienst en met mijn collega’s van de buitendienst.

Teamwork

Mijn werk omvat voortdurende samenwerking met alle teams, aangezien ik met alle aspecten van het bedrijf te maken heb. Van administratieve taken zoals het afhandelen van facturen en afspraken, tot het beheren van nieuwe klantgegevens. Ik heb regelmatig contact met de serviceafdeling, evenals met het projectmanagement om de wensen en ontwikkelingen af te stemmen. Ook ben ik betrokken bij marketingcommunicaties om op alle vlakken zoveel mogelijk gehoor kan geven aan de wensen van onze klanten.

Het overleg met de stuurgroep en alle afdelingen vormt een belangrijke factor in dit proces. We houden elkaar op de hoogte en stemmen voortdurend af tijdens de ontwikkelingsfasen. Wat het nog beter maakt, is dat iedereen toegankelijk en benaderbaar is. Het feit dat ik bij iedereen kan binnenlopen voor welk overleg dan ook, draagt bij aan de open werksfeer die er bij ons heerst.

Vrijheid, gezelligheid en steun

De persoonlijke benadering van het bedrijf is hierbij van essentieel belang. De vrijheid die ik hier ervaar, is wat dit bedrijf voor mij onderscheidt. Er is ruimte voor eigen initiatieven, het verbeteren van processen en procedures, en er zijn talloze mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling. Het is voor mij belangrijk om gehoord te worden en om actief deel te nemen aan het meedenken over strategieën en plannen.

Daarnaast heerst er een geweldige werksfeer waarin ik me echt thuis voel. Dit was ook één van de voornaamste redenen waarom ik graag hier wilde blijven werken, ondanks dat de functie waar ik voor was aangenomen toch niet helemaal een match voor me was.

Ik ben dan ook enorm dankbaar dat er zoveel opties en keuzes voor mij zijn geboden. Er werd echt gekeken naar mijn persoonlijke behoeften, en er waren geen grote drempels voor mij om dit aan te kaarten.

Ik waardeer de oprechte interesse van mijn collega’s, de gezelligheid op de werkvloer en de ondersteuning die ik krijg, zowel bij mijn dagelijkse werkzaamheden als tijdens mijn overstap naar een nieuwe functie!

Join the team!

Wil jij je net als Kerensa verder ontwikkelen en onderdeel uitmaken van een tof team mensen? Bekijk dan nu onze openstaande vacatures hier en join the team!

bekijk de vacatures

Leave a Reply