Skip to main content

Per 2023 draagt Madelon Voorhoeve, voormalig algemeen directeur van Orcon en Thercon, na 25 jaar het stokje over aan Roel Kuijpers en Sander Bruis als directie van Groupe Atlantic Nederland.

Voorloper in duurzame concepten

Madelon Voorhoeve stapte in 1997 in het familiebedrijf Orcon, opgericht door vader Bert Voorhoeve en onder de naam Rucon vooral bekend van de ventilatiesystemen in de utiliteit. Orcon ging zich vanaf die tijd vooral richten op woonhuisventilatie. In 2005 werd Madelon Voorhoeve algemeen directeur.

Met de oprichting van Thercon (2009) ging het bedrijf uit Veenendaal zich richten op warmtepomptechniek. Ook is het bedrijf de aircoheaters van Fujitsu in Nederland gaan vertegenwoordigen. Met het Green Igloo concept was Orcon/Thercon een van de voorlopers op het gebied van duurzame en efficiënte totaaloplossingen voor een comfortabel binnenklimaat op basis van hernieuwbare energie. In 2013 ging het bedrijf zelf een energieneutraal pand betrekken. Onder Voorhoeve groeide het bedrijf uit tot een grote fabrikant en leverancier van duurzame technieken.

In 2017 stapte het Franse familiebedrijf Groupe Atlantic in het bedrijf. In 2021 namen de Fransen alle aandelen over. Dit jaar maakt het bedrijf een omzet die de 50 miljoen euro aantikt. Die omzet is in tien jaar tijd vervijfvoudigd. 

Groupe Atlantic Nederland zet de voortrekkerspositie op het gebied van 100% gasloze klimaatsystemen voort met hun merken Orcon (ventilatie), Atlantic (verwarmen) en Fujitsu (verkoelen). Groupe Atlantic Nederland kan hierdoor als enige aanbieder op de markt écht slimme en geïntegreerde totaaloplossingen bieden voor het binnenklimaat.

Groei zet door

Inmiddels werken er 58 mensen bij het bedrijf uit Veenendaal en is het einde van de groei nog lang niet in zicht. Zo komt Groupe Atlantic in 2023 met een nieuwe lijn warmtepompen naar Nederland. Lanceren zij een nieuw ventilatiesysteem voor de utiliteitsbouw. En worden er in de loop van het jaar nog diverse andere nieuwe innovaties op het gebied van verwarmen, verkoelen en ventileren geïntroduceerd.

Nieuwe rol

Sander Bruis was meer dan 13 jaar productmanager en verantwoordelijk voor de R&D afdeling van Orcon, sinds oktober 2020 vervult hij de rol van technisch directeur. Roel Kuijpers was ruim 20 jaar werkzaam in de installatiebranche en is sinds twee jaar werkzaam bij Groupe Atlantic Nederland.

Madelon Voorhoeve zal zich blijven inzetten voor het verduurzamen van Nederland. Dit zal zij o.a. doen als Duurzaamheid Ambassadeur voor de Gemeente Veenendaal, alsmede binnen de internationale bedrijfsvoering van Groupe Atlantic. Binnen de totale multinational zal zij zich gaan richten op het verduurzamen van diverse bedrijfs- en productie processen, waarbij maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) voorop staat.

Duurzame assemblagelijn 

Hiermee trekt zij de lijn verder die is ingezet bij Groupe Atlantic Nederland, waar vanaf volgend jaar een duurzame assemblagelijn wordt opgericht. Hier zal, onder andere het gloednieuwe Orcon OptiAir ventilatiesysteem geassembleerd worden. 

MVO is een belangrijk onderdeel van dit project. Zo zal de productie- en montagelijn een ‘social firm’ opzet volgen, wat inhoudt dat men zal werken met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. 

Groupe Atlantic Nederland Academy

Tevens is de Groupe Atlantic Nederland Academy per december van start gegaan. In dit nieuwe trainingscentrum (tegenover hun hoofdkantoor in Veenendaal) bieden zij diverse trainingen en workshops aan op het gebied van warmtepomp-, aircoheater,- en ventilatietechniek. Hiermee willen zij jaarlijks meer dan 1000 personen trainen.

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met Eddy Buiting.

Schrijf je in voor voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de all-electric energietransitie die Groupe Atlantic Nederland heeft ingezet


    Leave a Reply