Skip to main content

R&D Engineer

Bachelor degree | 32-40  uur | Veenendaal

Solliciteren

Wat je gaat doen

Jouw functie

Vind jij het gaaf om je bezig te houden met het uitvoeren van producttesten met als doel maximale prestaties uit onze duurzame producten te halen? Dan zoeken we jou!

Wat je doet

Als R&D engineer bij Groupe Atlantic Nederland staat je een hele interessante uitdaging te wachten! Als test engineer ben je namelijk verantwoordelijk voor het testen van onze ventilatieproducten én het waarborgen van de kwaliteit van de soft- en hardware van deze producten. Je ziet het als een uitdaging om functionele eisen te vertalen naar een onderzoeksplan. Je houdt je bezig met het organiseren en uitvoeren van producttesten met als doel maximale prestaties uit onze producten te halen. Je kijkt iedere dag weer waar nog winst te behalen valt en probeert het onderste uit de kan te halen. Zo test je bijvoorbeeld luchtvolumes en het thermisch rendement, maar ook de elektronica wordt getest. Je hebt nauw contact met (externe/ internationale) test instituten en weet goed te verwoorden wat je nodig hebt. Je analyseert en beoordeelt de meetresultaten en stelt verbeteringen voor. We gaan voor het allerbeste resultaat!

Je werkt in deze rol nauw samen in een zelf organiserend ontwikkelteam van innovatieve professionals die ieder zijn/haar eigen specialisme heeft. Het enthousiaste team bestaat uit vijf directe collega’s. Ook heb je veel contact met collega’s van andere afdelingen, zoals collega’s van de afdelingen, inkoop, productie, kwaliteit en aftersales. Resultaten behalen we samen!

Taakomschrijving
In de rol van R&D engineer bestaan jouw belangrijkste taken en verantwoordelijkheden uit:

 • Het vertalen van functionele eisen naar een onderzoeksplan;
 • Het ontwerpen van testprotocollen en het plannen, opstellen en uitvoeren hiervan;
 • Het analyseren, beoordelen en vastleggen van meetresultaten;
 • Het communiceren met externe nationale- en internationale meetinstituten en kenniscentra;
 • Het samenwerken met het ontwikkel team, inkoop, productie en de afdeling aftersales en kwaliteit om uitdagingen tot een goed einde te brengen en verbeteringen voor te stellen;
 • Het zorgen voor een gestructureerde en effectieve communicatie van testresultaten en voortgang naar het team.

Wat je collega's zeggen
Meer weten over de afdeling R&D? Bekijk dan nu onderstaande video voor een korte kennismaking!


Nu al enthousiast?

Twijfel niet langer en solliciteer meteen.

Het profiel van de ideale kandidaat:

De R&D engineer voldoet bij voorkeur aan de volgende criteria:

 • Beschikt over een afgeronde opleiding op hbo- of universitair niveau in een relevant technisch vakgebied, zoals technische natuurkunde, elektrotechniek (pre), Industrieel product ontwerpen (IPO) of een andere soortgelijke opleiding;
 • Heeft kennis van testmethodologieën en ervaring met het opstellen van testplannen (pre). We kijken ook uit naar je sollicitatie als je hier geen ervaring in hebt, maar wel heel graag wil leren!;
 • Heeft affiniteit met duurzame techniek;
 • Beheerst de Nederlandse en Engelse taal in zowel woord als geschrift;
 • Heeft sterke analytische vaardigheden en oog voor detail;
 • Is proactief, resultaatgericht, zelfstandig, een doorzetter én een echte teamplayer!

Wat wij jou bieden

Als R&D engineer word je een uitdagende en zelfstandige functie geboden waarin je jezelf volop kunt ontwikkelen. De functie biedt veel ruimte voor eigen initiatief en verantwoordelijkheid. Daarnaast worden je de volgende zaken geboden:

 • Een afwisselende en uitdagende functie voor 32 tot 40 uur per week;
 • 23 vakantiedagen en 13 ATV-dagen;
 • Een 60% / 40% pensioenregeling (60% betalen wij, 40% investeer jij);
 • Na je eerste jaar deel je mee in de winst (winstdelingsregeling)
 • Een laptop (indien nodig voor je functie, een telefoon) van de zaak;
 • Reiskostenvergoeding – 0,21 cent per km – tot een max van 60 km per dag;
 • Hybride werken - indien het past bij je functie krijg je de mogelijkheid om 50% van je werkweek thuis te werken;
 • Flexibele werktijden – jij bepaalt zelf wanneer je werkt (ergens tussen 08:00-18:00 uur);
 • Mogelijkheid tot sporten met korting bij Fit20;
 • Collectiviteitskorting op je zorgverzekering bij Zilveren Kruis.

Daarnaast krijg je ook alle begeleiding die je nodig hebt en zetten we in op je persoonlijke ontwikkeling en binding met collega's. Dit doen we oa door:

 • Een uitgebreid onboarding programma – ken je organisatie en je collega's binnen no-time;
 • Meerdere evaluatiemomenten per jaar met persoonlijke ontwikkeltrajecten;
 • De mogelijkheid om trainingen te volgen bij GoodHabitz;
 • En natuurlijk toffe bedrijfsuitjes en activiteiten – denk aan kerstdiners, paaslunches, kwartaalborrels, pizza-avonden en een jaarlijkse Citytrip en Familiedag.

Hi! Wij zijn Groupe Atlantic

Comfort technologie verder brengen. Onze klanten én onze mensen verder brengen. Groupe Atlantic Nederland is jouw connectie naar het nieuwe verwarmen, verkoelen en ventileren. Met onze merken Atlantic, Fujitsu en Orcon zorgen wij voor vooruitgang om ons leefcomfort te verhogen. We nemen je mee in de all-electric transitie. Elke dag brengen wij een duurzame toekomst een stukje dichterbij. Met als doel: een gezond en energiezuinig binnenklimaat voor iedereen. Groupe Atlantic Nederland geeft je de continuïteit van een wereldspeler én de slagkracht van een lokale speler. Want om vooruit te komen moet je groot denken maar met kleine stappen beginnen. GA mee je met ons mee?

Sollicitatieprocedure

timeline_pre_loader

Stap 1: Sollicitatie

Je stuurt je sollicitatiebrief via de mail. Wij lezen jouw sollicitatiebrief zorgvuldig door. Je krijgt altijd een persoonlijke reactie van ons. Dit proberen wij binnen een week te doen.

Stap 2: Zijn we een match?

Als we graag kennis willen maken nodigen we je uit voor een eerste gesprek. Afhankelijk van de situatie is dit een gesprek via Microsoft Teams, of bij ons op kantoor in Veenendaal. Na het eerste gesprek kijken we een match voor elkaar kunnen zijn.

Stap 3: Een persoonlijkheidstest

Is er vanuit beiden een match, dan wordt je uitgenodigd voor een tweede gesprek. Ter voorbereiding van het tweede gesprek wordt gevraagd om (thuis) een online persoonlijkheidstest in te vullen.

Stap 4: Uitnodiging tweede gesprek

Na het invullen wordt een afspraak gemaakt voor het tweede gesprek. De persoonlijkheidstest is een van de onderwerpen voor het tweede gesprek. De uitslag wordt met jouw gedeeld en besproken. De test is niet leidend, maar geeft ons een extra inzicht voor dit tweede gesprek.

Stap 5: Referenties

Als we na het tweede gesprek nog steeds vinden dat we een goede match voor elkaar zijn checken we 1 a 2 referenties, welke we uiteraard in overleg met jou selecteren en benaderen.

Stap 6: Aanbod

Heb je alle bovenstaande stappen doorlopen en voelen we allebei een klik, dan doen we je een passend aanbod.

Stap 7: Welkom aan boord!

Het contract wordt getekend en je start met je onboarding. Deze onboarding duurt ongeveer een maand en tijdens deze periode kijk je met alle afdelingen eventjes mee, krijg je product trainingen, en maak je natuurlijk uitgebreid kennis met je collega’s!

GA solliciteren

Is deze functie je op het lijf geschreven? Dan ontvangen wij graag je CV voorzien van een motivatie. Gebruik hiervoor het contactformulier hiernaast, of email het naar ons.

Je reactie kun je sturen naar Iris Koornneef: werving.nl@groupe-atlantic.com Voor meer informatie over de vacature kun je contact met ons opnemen: tel. 0318-544700 of  tel.: 06-21535459.

  Upload CV

  Upload Motivatiebrief  Groupe Atlantic

  Landjuweel 25
  3905 PE Veenendaal

  Orcon

  Hoogwaardige ventilatieproducten die passen in de wereld van nu. Gemaakt in Nederland. Voor Nederland.

  Atlantic

  Dit gerenommeerde, Franse merk is specialist in verwarmingssystemen
  en comfortapparatuur.

  Fujitsu

  Al meer dan 50 jaar trendsetter en bewezen Japanse kwaliteit in
  warmtepompen en airconditioning.