Het nieuwe kantoorgebouw van P.C. van Tuijl diervoeders is een gebouw van uitersten; bijzonder door de ronde kern, dat zowel een knipoog is naar een graansilo als een verwijzing naar de producent van diervoeders, maar ook klimaatuitdagend door het grote glasoppervlak. Daarnaast staat in dit gebouw duurzaamheid centraal, dat je terugziet in de gekozen materialen.

Voor dit unieke pand is er gekozen voor een airco in combinatie met een lucht/water warmtepomp, omdat dit aansluit bij de wens van de klant om een all-electric kantoor te realiseren. Hierdoor is er gekozen voor vloerverwarming in combinatie met onze Atlantic Alfea R32 warmtepompen en Fujitsu inbouw aircoheaters.

Hoog rendement

De Alfea R32 van Atlantic is gekozen, omdat de warmtepompen een zeer hoog rendement hebben, wat deels gerealiseerd wordt door de doorontwikkelde DC Twin Rotary compressor, de geoptimaliseerde invertertechniek en de hoogrenderende warmtewisselaar.

Prestatie en Design

Het voordeel van de Fujitsu inbouw aircoheaters is dat ze minimalisme met comfort en energiezuinigheid combineren. Verder zijn ze esthetisch door de verwerking in een verlaagd plafond, zijn ze zeer stil omdat de warme of koele lucht via discrete roosters vrijwel geruisloos verspreid wordt en tenslotte zijn ze zuinig door een zeer laag energieverbruik.

Succesfactor

Het succes van dit project zat met name in de korte lijnen tussen zowel tussen installateur en eindklant als tussen installateur en Groupe Atlantic Nederland. Door goed overleg en snel te schakelen, werd er veel tijd gewonnen.

Groupe Atlantic

Landjuweel 25
3905 PE Veenendaal

Orcon

Hoogwaardige ventilatieproducten die passen in de wereld van nu. Gemaakt in Nederland.

Atlantic

Dit gerenommeerde, Franse merk is specialist in verwarmingssystemen
en comfortapparatuur.

Fujitsu

Al meer dan 50 jaar trendsetter en bewezen Japanse kwaliteit in
warmtepompen en airconditioning.