Skip to main content
 

Geef je BENG-score een boost met de HRC SmartComfort, voor gezond, comfortabel en zuinig ventileren.

Een gezond en comfortabel binnenklimaat was nog nooit zo zuinig en goed ingeregeld als met het HRC SmartComfort balansventilatiesysteem met warmteterugwinning! Het systeem communiceert – als enige in de markt – volledig draadloos tussen de CO2 sensor in de verblijfsruimte en het toestel. Dit betekent dat de HRC SmartComfort ervoor zorgt dat er in meerdere zones vraaggestuurd geventileerd wordt op basis van een CO2 luchtkwaliteitsmeting. Hiermee wordt een optimale luchtverdeling in huis gegarandeerd, en maximaal bespaart op de energiekosten. Het systeem draait immers alleen daar waar nodig.

Beste F-ctrl reductiefactor tot -0,41
De HRC reeks, is hét schoolvoorbeeld van economisch rendement en is helemaal klaar voor de aangescherpte BENG eisen. Het lage energieverbruik van het toestel in combinatie met het hoge thermisch rendement zorgt voor een maximale freg winst (tot – 0,41!) en optimale BENG-score.

Slim design
Dankzij het ovaalvormige klepblad kunnen we een geluidsarme werking garanderen. Dit gecombineerd met andere slimme design elementen zorgen ervoor dat er tot -5db extra geluidsreductie mogelijk is. Teven kan het SmartComfort systeem zowel links- als rechtszijdig geplaatst worden, kunnen er tot twintig sensoren en bedieningen gekoppeld worden, en is onderhoud nog nooit zo makkelijk geweest dankzij de modulaire opbouw.

Snel in te stellen
Doordat het zoneringssysteem draadloos communiceert met de kleppen kunnen deze op meerdere plaatsen in het kanaal of de woning geplaatst worden. Daarnaast kan het systeem zeer gemakkelijk ingeregeld worden dankzij de Orcon Smart Zoning. Dit geeft niet alleen veel vrijheid en mogelijkheden in de installatie, maar zorgt ook voor een snellere installatietijd (tot 70% sneller!).

Ventileren naar behoefte

Het HRC SmartComfort balansventilatiesysteem werkt op basis van CO2 sturing. In bijvoorbeeld de woonkamer en hoofdslaapkamer wordt een CO2 sensor geplaatst die draadloos communiceert met de zoneklep, waardoor op elk moment van de dag exact de gevraagde luchtdebiet fluisterstil op de juiste plaats in de woning wordt ingeblazen en afgezogen. Hierbij wordt o.a. gebruik gemaakt van een zogenaamde ‘smart control’ met ellips-vormige klep, voor een extra hoog comfort.

De HRC SmartComfort geniet van de nieuwste technieken en garandeert hiermee het hoogste thermische rendement in de markt, A+ energielabel, ingebouwde vochtsensor, een laag geluidsniveau, en een modulerende 100% bypass.

  • Doorzichtige behuizing (zichtbare kleppositie)
  • Gemakkelijk en snel te installeren
  • Seal voor luchtdichte installatie
  • Aut. gemoduleerde sturing o.b.v. luchtkwaliteit
  • Smart Control met ellipsvormige klep voor hoog comfort
  • Tot 20 sensoren aan te melden op de zoneklep
  • Montage direct in het toestel of tussen het kanaal
Download brochure

Voordelen voor de installateur

Uniek binnen de markt is de draadloze communicatie tussen de sensoren, het toestel, en de kleppen. Hierdoor kunnen deze ook verderop in de installatie geïnstalleerd worden in het kanaalwerk, en hoeven er geen extra draden getrokken of aangesloten worden. Daarnaast zijn de kleppen voorzien van volledig doorzichtige behuizing waardoor de kleppositie eenvoudig is te zien om installatie en onderhoud verder te versimpelen. Het systeem is hierdoor zeer flexibel, installatievriendelijk en gemakkelijk toe te passen.

Het resultaat: een makkelijk te installeren systeem dat zorgt voor een uiterst gezond en comfortabel binnenklimaat én een lagere energierekening op elk moment. In al uitgevoerde projecten hebben we hierbij een aantoonbare besparing van ruim 70% op de installatietijd kunnen behalen.

Afspraak makenIk heb belangstelling voor een probeer aanbod

Gemakkelijk uit te breiden

Het systeem is op tal van manieren toe te passen en makkelijk uit te breiden met extra sensoren, bedieningen, en top kwaliteit ventielen!

Voordelen voor de woningeigenaar

In bijvoorbeeld de woonkamer en hoofdslaapkamer wordt een CO2 sensor geplaatst die draadloos communiceert met de zoneklep, waardoor op elk moment van de dag exact de gevraagde luchtdebiet fluisterstil op de juiste plaats in de woning wordt ingeblazen én afgezogen. Dit zorgt ervoor dat u altijd in een optimaal binnenklimaat woont, werkt, speelt en slaapt. Daarnaast werkt het systeem volledig vraaggestuurd en ventileert dus alleen wat nodig is, waardoor u extra bespaart op de energierekening. Zeker ten opzichte van niet-vraaggestuurde systemen.

Installateur bij jou in de buurt

Voordelen voor corporaties & adviseurs

Het orcon HRC SmartComfort balansventilatiesysteem garandeert niet alleen een optimaal binnenklimaat en comfort voor de eindgebruiker, maar ook snelle en gemakkelijke installatie voor de installateur.

Dankzij de nieuwe Peutz gelijkwaardigheidsverklaringen mag bij toepassing van dit 2-zonesysteem met 2 of meer Orcon CO2-sensoren gerekend worden met een zeer scherpe freg en freg,fan factor:

  • Orcon D.5a systeem met 2 CO2-sensoren: freg 0,42 en freg,fan 0.159
  • Orcon D.5a systeem met extra CO2-sensoren: freg 0,41 en freg,fan 0.144

Het effectief vermogen komt hiermee uit op 5 á 7 Watt.! En met een thermisch rendement tot 99,7% is dit balansventilatiesysteem ongeëvenaard op de markt.

Afspraak makenIk heb belangstelling voor een probeer aanbod

Documenten

Download meer informatie en gegevens

Groupe Atlantic

Landjuweel 25
3905 PE Veenendaal

Orcon

Hoogwaardige ventilatieproducten die passen in de wereld van nu. Gemaakt in Nederland. Voor Nederland.

Atlantic

Dit gerenommeerde, Franse merk is specialist in verwarmingssystemen
en comfortapparatuur.

Fujitsu

Al meer dan 50 jaar trendsetter en bewezen Japanse kwaliteit in
warmtepompen en airconditioning.