Skip to main content

Groupe Atlantic Nederland

Per 1 januari 2021 hebben Orcon BV en Thercon BV officiëel de krachten gebundeld en zijn te samen onder de vleugels gekomen bij het Franse Groupe Atlantic.

Tot 1 mei 2021 blijven wij opereren onder de naam Orcon / Thercon, vanaf medio 2021 gaan wij verder onder de naam Groupe Atlantic Nederland, de naam van ons Franse moederbedrijf.

Hiermee wordt er nog meer ingezet op duurzame, all-electric, oplossingen voor een buitengewoon binnenklimaat. Want een gezond binnenklimaat draait om meer dan alleen ventileren. Ook het gasloos verwarmen en koelen draagt hieraan bij. Zo bieden wij tevens de lucht/water warmtepompen en aircoheaters van Atlantic en Fujitsu aan als onderdeel van Groupe Atlantic. Samen kunnen wij u hiermee voorzien complete een totaaloplossingen voor een duurzame, gezonde, en comfortabele leefomgeving.

Door volledig onderdeel te zijn van Groupe Atlantic, hebben wij de mogelijkheid om een breed scala aan duurzame all-electric oplossingen aan te bieden in onze markten. Dat betekent één organisatie voor al uw vragen en leveringen omtrent ventilatie, verwarming en koeling, van onze gerenommeerde merken: ORCON, ATLANTIC, FUJITSU.

Met de komst van Groupe Atlantic heeft er een verbreding van het assortiment plaatsgevonden, vertelt commercieel directeur Roel Kuijpers. “Naast ventilatie van het merk Orcon specialiseren wij ons in de toepassing van lucht/lucht en lucht/water warmtepompen. Hierbij werken wij met de producten van Fujitsu en Atlantic. Zo kunnen wij altijd een passende all-electric oplossing bieden voor verwarmen, verkoelen, ventilatie en warm tapwater.” vertelt Kuijpers. “Ofwel hightech klimaatoplossingen die maximaal comfort opleveren en een minimum verbruik hebben aan energie. Door het combineren van technieken voor ventileren, verwarmen, en verkoelen leveren wij systeemoplossingen voor onze klanten. Hierbij begeleiden wij hen gedurende het hele proces van calculatie tot installatie.”

Deze ontwikkelingen plaatsen wij binnen het kader van maatschappelijk verantwoord ondernemen. MVO is voor ons erg belangrijk. We doen er alles aan om een bijdrage te leveren aan de maatschappij en het milieu. Dit betekent bijvoorbeeld dat al onze producten op zo milieuvriendelijk mogelijke manier worden geproduceerd, verpakt, verstuurd, en meer. Zo werken wij al langere tijd met de sociale werkplaats, wordt plastic zo min mogelijk gebruikt, en zijn onze producten zoveel mogelijk van gerecycled materiaal gemaakt én kunnen ze zelf gerecycled worden.

Schrijf je in voor voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de all-electric energietransitie die Groupe Atlantic Nederland heeft ingezet


    Leave a Reply