Project Consultant Utiliteit (Noord-Oost en Noord-West)

Solliciteren

Comfort technologie verder brengen. Onze mensen verder brengen.

Bij Groupe Atlantic Nederland sta je nooit stil. We zijn voortdurend in beweging. Duurzame ontwikkelingen met het oog op de mens staan bij ons voorop. We houden daarom van korte communicatielijnen, snel schakelen met collega’s en samen verder groeien. Wij vinden dat je altijd de ruimte moet hebben om jezelf te ontwikkelen. Als jij gelooft van een training beter te worden in je werk, dan geloven wij dat ook. Daarom geven we ook interne trainingen en is er de mogelijkheid voor coaching. We kijken samen met jou naar waar je naartoe wilt en kan gaan. Zodat we samen verder kunnen. Ga je met ons mee?

Jouw Functie

Binnen jouw regio ben je actief met de opbouw, het beheer en de uitbreiding van jouw klantenportefeuille. Je bent een professionele gesprekspartner in grootschalige projecten voor gebouwen zonder woonbestemming, zoals scholen, kantoren, zorginstellingen, publieke centra, winkels en productielocaties. Je kent de markt en bent sterk in consultive selling. Je bent in staat te adviseren in complexere systeemoplossingen en in complexe advies en aankoopbeslissingen te ondersteunen. Je bent sterk in advisering en bent op de hoogte van regelgeving en subsidiemogelijkheden. Je weet als geen ander hoe je de DMU het beste kunt bewerken met als resultaat dat je met de juiste persoon aan tafel zit.

Je volgt projecten van kop tot staart en stemt de opvolging af met de afdeling direct sales. Je geeft presentaties en denkt vanuit een duurzame totaal oplossing met het oog op duurzaam, comfort en gezond klimaat. Uiteraard blijf je op de hoogte van relevante marktontwikkelingen, wet- en regelgeving, prijsstelling en de laatste technische ontwikkelingen binnen de sector zodat je een goede adviespartner bent voor jouw klanten.

Je rapporteert aan de teamleider en werkt nauw samen met jouw collega accountmanagers, de verkoop binnendienst, productspecialisten, marketing, service en overige interne collega’s. Het is onze ambitie om een leidende rol te spelen in duurzame all electric technologieën met een top assortiment bestaande uit onder WTU utiliteitsventilatie, warmteterugwinning en VRF aircosystemen.

Wat heb je nodig

De ideale project consultant voldoet aan de volgende criteria:

 • Je beschikt minimaal over een afgeronde HBO opleiding in commerciële richting;
 • Je hebt een aantal jaren relevante aantoonbare (commerciële) werkervaring in de sector klimaat en duurzaamheid;
 • Je brengt technische ervaring mee of hebt een aantoonbare passie voor techniek;
 • Je bent strategisch, politiek sensitief en communicatief sterk;
 • Je bent proactief, een zelfstarter en een betrokken teamspeler;
 • Je bezit ondernemerszin, overtuigingskracht en een positieve instelling;
 • Je bezit een rijbewijs B en bent woonachtig in jouw verantwoordelijke rayon.

Wat bieden wij

 • Werken voor een bedrijf waarin de focus ligt op het produceren van duurzame, betrouwbare kwaliteitsproducten die passen in de wereld van nu;
 • Open, hands-on cultuur.  Met een prettige en informele no-nonsense sfeer met 45 enthousiaste collega’s;
 • Een afwisselende en uitdagende functie voor 32 – 40 uur per week;
 • Toekomstperspectief binnen een gezond, groeiend en dynamisch bedrijf gevestigd in ons energie neutrale bedrijfspand in Veenendaal;
 • Als de situatie het weer toelaat een jaarlijkse CityTrip, familiedag, kerstdiner, en diverse leuke PV activiteiten;
 • Uitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals 23 vakantiedagen en 13 ATV dagen.

Taakomschrijving

Als project consultant utiliteit bij Groupe Atlantic Nederland ben je verantwoordelijk voor de business development, advisering en verkoop van duurzame oplossingen op het gebied van ventileren, verwarmen en koelen. Je richt je met een unieke combinatie van producten op indirecte klantengroepen, zoals projectontwikkelaars, utiliteitsinstallateurs, adviseurs en bouwondernemingen in de utiliteitsmarkt. Het gaat hierbij om grootschalige projecten. Jouw belangrijkste taken en verantwoordelijkheden bestaan o.a. uit:

 • Het analyseren van jouw rayon en het inspelen op kansen door business te ontwikkelen bij B2B opdrachtgevers;
 • Het bezoeken van specifieke utiliteitsdoelgroepen en het bepalen van de dmu’s;
 • Het optreden als consultant en oprecht luisteren naar jouw klanten om een advies op maat te kunnen bieden;
 • Het zorgdragen voor een goede balans tussen acquisitie en relatiebeheer: klanten vinden én aan je binden;
 • Het vroegtijdig signaleren en stimuleren van projecten door jouw sterk opgebouwde netwerk;
 • Het mede uitwerken van project adviezen, deze inbrengen en opvolgen bij klanten.
 • Het communiceren en presenteren van storylines en adviezen.
 • Het onderhouden van contact met de binnendienst en het sales team: successen delen met elkaar;
 • Het administratief in orde maken van gespreksverslagen en deze borgen zodat deze terug te vinden zijn voor jezelf en jouw collega’s.

Leer ons kennen

Comfort technologie verder brengen. Onze klanten verder brengen. Groupe Atlantic Nederland is jouw connectie naar het nieuwe verwarmen, verkoelen en ventileren. Met onze merken Atlantic, Fujitsu en Orcon zorgen wij voor vooruitgang om ons leefcomfort te verhogen. We nemen je mee in de all-electric transitie. Elke dag brengen wij een duurzame toekomst een stukje dichterbij. Met als doel: een gezond en energiezuinig binnenklimaat voor iedereen. Groupe Atlantic Nederland geeft je de continuïteit van een wereldspeler én de slagkracht van een lokale speler. Want om vooruit te komen moet je groot denken maar met kleine stappen beginnen. Ga mee!

Wat je collega's zeggen

Wil jij graag meer te weten komen over de afdeling sales (buiten)? Bekijk dan nu onderstaande video voor een korte kennismaking!

Sollicitatieprocedure

Stap 1: Sollicitatie
Je stuurt je sollicitatiebrief via de mail. Wij lezen jouw sollicitatiebrief zorgvuldig door. Je krijgt altijd een persoonlijke reactie van ons. Dit proberen wij binnen een week te doen.

Stap 2: Zijn we een match?
Als we graag kennis willen maken nodigen we je uit voor een eerste gesprek. Afhankelijk van de situatie is dit een gesprek via Microsoft Teams, of bij ons op kantoor in Veenendaal. Na het eerste gesprek kijken we een match voor elkaar kunnen zijn.

Stap 3: Een persoonlijkheidstest
Is er vanuit beiden een match, dan wordt je uitgenodigd voor een tweede gesprek. Ter voorbereiding van het tweede gesprek wordt gevraagd om (thuis) een online persoonlijkheidstest in te vullen.

Stap 4: Uitnodiging tweede gesprek
Na het invullen wordt een afspraak gemaakt voor het tweede gesprek. De persoonlijkheidstest is een van de onderwerpen voor het tweede gesprek. De uitslag wordt met jouw gedeeld en besproken. De test is niet leidend, maar geeft ons een extra inzicht voor dit tweede gesprek.

Stap 5: Referenties
Als we na het tweede gesprek nog steeds vinden dat we een goede match voor elkaar zijn checken we 1 a 2 referenties, welke we uiteraard in overleg met jou selecteren en benaderen.

Stap 6: Aanbod
Heb je alle bovenstaande stappen doorlopen en voelen we allebei een klik, dan doen we je een passend aanbod.

Stap 7: Welkom aan boord!
Het contract wordt getekend en je start met je onboarding. Deze onboarding duurt ongeveer een maand en tijdens deze periode kijk je met alle afdelingen eventjes mee, krijg je product trainingen, en maak je natuurlijk uitgebreid kennis met je collega’s!

GA solliciteren

Is deze functie je op het lijf geschreven? Dan ontvangen wij graag je CV voorzien van een motivatie. Gebruik hiervoor het contactformulier hiernaast, of email het naar ons.

Je reactie kun je sturen naar Iris Koornneef: werving.nl@groupe-atlantic.com Voor meer informatie over de vacature kun je contact met ons opnemen: tel. 0318-544700 of  tel.: 06-21535459.

  Upload CV
  Upload Motivatiebrief


  Groupe Atlantic

  Landjuweel 25
  3905 PE Veenendaal

  Orcon

  Hoogwaardige ventilatieproducten die passen in de wereld van nu. Gemaakt in Nederland. Voor Nederland.

  Atlantic

  Dit gerenommeerde, Franse merk is specialist in verwarmingssystemen
  en comfortapparatuur.

  Fujitsu

  Al meer dan 50 jaar trendsetter en bewezen Japanse kwaliteit in
  warmtepompen en airconditioning.