Product Manager Ventilatie

Solliciteren

Comfort technologie verder brengen. Onze mensen verder brengen.

Bij Groupe Atlantic Nederland sta je nooit stil. We zijn voortdurend in beweging. Duurzame ontwikkelingen met het oog op de mens staan bij ons voorop. We houden daarom van korte communicatielijnen, snel schakelen met collega’s en samen verder groeien. Wij vinden dat je altijd de ruimte moet hebben om jezelf te ontwikkelen. Als jij gelooft van een training beter te worden in je werk, dan geloven wij dat ook. Daarom geven we ook interne trainingen en is er de mogelijkheid voor coaching. We kijken samen met jou naar waar je naartoe wilt en kan gaan. Zodat we samen verder kunnen. Ga je met ons mee?

Jouw Functie

Als Product Manager treed je op als “ambassadeur” van onze ventilatie producten van het merk Orcon voor de woningbouw. Je bent in deze rol verantwoordelijk voor het introduceren, ontwikkelen en beheren van onze ventilatie oplossingen voor de Nederlandse markt.

Je houdt je bezig met het managen van de product levenscyclus en zorgt ervoor dat het assortiment naadloos aansluit bij de wensen van onze klanten, zoals installateurs, groothandels, adviseurs en zakelijke opdrachtgevers. Dit doe je onder andere door het uitvoeren van marktonderzoeken en concurrentieanalyses op het gebied van gezonde binnenklimaatoplossingen. Jij bent hét aanspreekpunt voor technische product gerelateerde vraagstukken waar je een oplossing voor aandraagt. Vanuit jouw kennis en expertise lever je content aan voor brochures en handleidingen en zorg je voor actuele productinformatie op de website. Je coördineert en communiceert deze productinformatie van en naar de interne en externe stakeholders en zorgt ervoor dat iedereen op de hoogte is van de ontwikkelingen.

Wat heb je nodig

 • Beschikt over minimaal een afgeronde HBO opleiding, bijvoorbeeld richting (technische) bedrijfskunde (of vergelijkbaar);
 • Is een starter of heeft ervaring in een soortgelijke rol (ervaring met ventilatie producten is een pre);
 • Heeft affiniteit met techniek en kan projectmatig werken;
 • Beheerst de Nederlandse en Engelse taal in zowel woord als geschrift;
 • Is daadkrachtig en toont inzet om projecten tot een succes te maken (doortastend, can do mentaliteit);
 • Is resultaatgericht, communicatief vaardig, analytisch en heeft een zelfstandige, georganiseerde manier van werken.

Wat bieden wij

 • Werken voor een bedrijf waarin de focus ligt op het produceren van duurzame, betrouwbare kwaliteitsproducten die passen in de wereld van nu;
 • Open, hands-on cultuur.  Met een prettige en informele no-nonsense sfeer met 45 enthousiaste collega’s;
 • Een afwisselende en uitdagende functie voor 32 – 40 uur per week;
 • Toekomstperspectief binnen een gezond, groeiend en dynamisch bedrijf gevestigd in ons energie neutrale bedrijfspand in Veenendaal;
 • Als de situatie het weer toelaat een jaarlijkse CityTrip, familiedag, kerstdiner, en diverse leuke PV activiteiten;
 • Uitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals 23 vakantiedagen en 13 ATV dagen.

Taakomschrijving

Er wordt intensief met elkaar samengewerkt: je bent de verbindende schakel tussen onze innovatie afdeling, assemblage, marketing, verkoop en aftersales. Ook heb je contact met klanten en werk je samen met onze ontwikkelafdelingen. Uiteraard doe je dit alles niet alleen, maar in een team met vijf enthousiaste product managers en rapporteer je rechtstreeks aan de technisch directeur. Alleen samen zetten we het beste resultaat neer!

Jouw belangrijkste taken en verantwoordelijkheden zijn:

 • Het managen van de product levenscyclus: van de lancering van een product tot de beslissing een product niet langer te verkopen;
 • Het uitvoeren van een grondige marktanalyse bij de ontwikkeling van nieuwe producten en het opvolgen van de marktevolutie van bestaande en nieuwe producten;
 • Het uitvoeren van een continue concurrentieanalyse met als doel een passende product positionering;
 • Het proactief signaleren en vertalen van veel voorkomende support behoeftes in structurele oplossingen;
 • Het analyseren van omzet, afzet en marge van de verschillende productgroepen;
 • Het beheren van het datamanagement in verband met de prijs samenstelling;
 • Het beheren en verbeteren van (digitale) productinformatie en het tijdig communiceren van deze informatie naar interne en externe klanten;
 • Het opzetten van brochures en handleidingen.

Leer ons kennen

Comfort technologie verder brengen. Onze klanten verder brengen. Groupe Atlantic Nederland is jouw connectie naar het nieuwe verwarmen, verkoelen en ventileren. Met onze merken Atlantic, Fujitsu en Orcon zorgen wij voor vooruitgang om ons leefcomfort te verhogen. We nemen je mee in de all-electric transitie. Elke dag brengen wij een duurzame toekomst een stukje dichterbij. Met als doel: een gezond en energiezuinig binnenklimaat voor iedereen. Groupe Atlantic Nederland geeft je de continuïteit van een wereldspeler én de slagkracht van een lokale speler. Want om vooruit te komen moet je groot denken maar met kleine stappen beginnen. Ga mee!

Wat je collega's zeggen

Werken bij Groupe Atlantic Nederland betekent dat je je geen dag hoeft te vervelen. De ene dag sta je op locatie een bedrijfsfilm aan te sturen, het volgende moment maak je een interne nieuwsbrief, en weer een dag later presenteer je je nieuwste campagne concept aan het management team. Daarbij heb je veel overleg met je collega’s, een gezellige club mensen die graag hun handen uit de mouwen steken!

Sollicitatieprocedure

Stap 1: Sollicitatie
Je stuurt je sollicitatiebrief via de mail. Wij lezen jouw sollicitatiebrief zorgvuldig door. Je krijgt altijd een persoonlijke reactie van ons. Dit proberen wij binnen een week te doen.

Stap 2: Zijn we een match?
Als we graag kennis willen maken nodigen we je uit voor een eerste gesprek. Afhankelijk van de situatie is dit een gesprek via Microsoft Teams, of bij ons op kantoor in Veenendaal. Na het eerste gesprek kijken we een match voor elkaar kunnen zijn.

Stap 3: Een persoonlijkheidstest
Is er vanuit beiden een match, dan wordt je uitgenodigd voor een tweede gesprek. Ter voorbereiding van het tweede gesprek wordt gevraagd om (thuis) een online persoonlijkheidstest in te vullen.

Stap 4: Uitnodiging tweede gesprek
Na het invullen wordt een afspraak gemaakt voor het tweede gesprek. De persoonlijkheidstest is een van de onderwerpen voor het tweede gesprek. De uitslag wordt met jouw gedeeld en besproken. De test is niet leidend, maar geeft ons een extra inzicht voor dit tweede gesprek.

Stap 5: Referenties
Als we na het tweede gesprek nog steeds vinden dat we een goede match voor elkaar zijn checken we 1 a 2 referenties, welke we uiteraard in overleg met jou selecteren en benaderen.

Stap 6: Aanbod
Heb je alle bovenstaande stappen doorlopen en voelen we allebei een klik, dan doen we je een passend aanbod.

Stap 7: Welkom aan boord!
Het contract wordt getekend en je start met je onboarding. Deze onboarding duurt ongeveer een maand en tijdens deze periode kijk je met alle afdelingen eventjes mee, krijg je product trainingen, en maak je natuurlijk uitgebreid kennis met je collega’s!

GA solliciteren

Is deze functie je op het lijf geschreven? Dan ontvangen wij graag je CV voorzien van een motivatie. Gebruik hiervoor het contactformulier hiernaast, of email het naar ons.

Je reactie kun je sturen naar Iris Koornneef: werving.nl@groupe-atlantic.com Voor meer informatie over de vacature kun je contact met ons opnemen: tel. 0318-544700 of  tel.: 06-21535459.

  Upload CV
  Upload Motivatiebrief


  Groupe Atlantic

  Landjuweel 25
  3905 PE Veenendaal

  Orcon

  Hoogwaardige ventilatieproducten die passen in de wereld van nu. Gemaakt in Nederland. Voor Nederland.

  Atlantic

  Dit gerenommeerde, Franse merk is specialist in verwarmingssystemen
  en comfortapparatuur.

  Fujitsu

  Al meer dan 50 jaar trendsetter en bewezen Japanse kwaliteit in
  warmtepompen en airconditioning.