Logistiek Manager

Solliciteren

Comfort technologie verder brengen. Onze mensen verder brengen.

Bij Groupe Atlantic Nederland sta je nooit stil. We zijn voortdurend in beweging. Duurzame ontwikkelingen met het oog op de mens staan bij ons voorop. We houden daarom van korte communicatielijnen, snel schakelen met collega’s en samen verder groeien. Wij vinden dat je altijd de ruimte moet hebben om jezelf te ontwikkelen. Als jij gelooft van een training beter te worden in je werk, dan geloven wij dat ook. Daarom geven we ook interne trainingen en is er de mogelijkheid voor coaching. We kijken samen met jou naar waar je naartoe wilt en kan gaan. Zodat we samen verder kunnen. Ga je met ons mee?

Jouw Functie

Als Logistiek Manager ben je hét aanspreekpunt voor onze collega’s van warehouse, order processing/planning, verkoop en onze internationale collega’s van Groupe Atlantic aangaande alle logistieke processen en werkzaamheden van onze handelsgoederen. Het is belangrijk dat onze logistieke processen van forecast planning tot uitlevering product efficiënt worden gecoördineerd en op elkaar worden afgestemd. Jij bent in staat processen zo te organiseren dat we een optimale klanttevredenheid bewerkstelligen en zoekt altijd naar het perfecte voorraad niveau. Als geen ander weet je dat een optimaal resultaat betreffende doorlooptijd, voorraad beheer en leverbetrouwbaarheid enkel gerealiseerd kan worden door dagelijkse bijsturing en oplettendheid. Zo heb je een leidende rol bij het opstellen van de forecast, bewaak je deze forecast tegenover het voorraad niveau en zie je er op toe dat budgetten geborgd en nageleefd worden.

Naast het interne contact met diverse afdelingen heb je extern contact met leveranciers om in de gaten te houden of gemaakte afspraken nagekomen worden. Kijkend naar onder andere het aantal orders en de voorraadhoogte bepaal jij wat en wanneer er besteld dient te worden. Je bewaakt de leveringen en zorgt ervoor dat alles op tijd binnenkomt.

Ook heb je een belangrijke rol in het toekomstbestendig maken van de afdeling. Dit doe je door diverse projecten te plannen en te implementeren, waaronder WMS. Je bent een actief MT lid en krijgt er energie van om mee te denken, verbetervoorstellen te delen in het MT en deze vervolgens te realiseren binnen een gesteld budget en tijd frame.

Wat heb je nodig

 • Beschikt over een afgeronde HBO opleiding, bijvoorbeeld richting Logistiek management of (technische) bedrijfskunde (of vergelijkbaar);
 • Heeft minimaal drie jaar ervaring in een leidinggevende functie op inkoop- en logistiek gebied;
 • Heeft ervaring in een (technische) productieomgeving;
 • Heeft kennis en ervaring op het gebied van EDI en WMS;
 • Beheerst de Nederlandse en Engelse taal in zowel woord als geschrift, beheersing van de Franse taal is een pre;
 • Is analytisch, communicatief sterk en heeft een hoge mate van eigenaarschap;
 • Is resultaatgericht, besluitvaardig, stressbestendig, werkt georganiseerd en kan prioriteiten stellen.

Wat bieden wij

 • Een mooie kans als logistiek professional voor een uitdagende volgende stap in je loopbaan en verdere inhoudelijke en persoonlijke ontwikkeling;
 • Werken voor een bedrijf waarin de focus ligt op het produceren van duurzame, betrouwbare kwaliteitsproducten die passen in de wereld van nu;
 • Open, hands-on cultuur met een prettige en informele no-nonsense sfeer met 45 enthousiaste collega’s in Nederland;
 • Een afwisselende en uitdagende functie voor 32 – 40 uur per week;
 • Toekomstperspectief binnen een gezond, groeiend en dynamisch bedrijf gevestigd in ons energie zuinige bedrijfspand in Veenendaal;
 • Een jaarlijkse CityTrip, familiedag, kerstdiner en diverse leuke PV activiteiten;
 • Uitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals 23 vakantiedagen en 13 ATV dagen.

Taakomschrijving

Je bent verantwoordelijk voor de (in)directe aansturing van het team logistiek bestaande uit acht collega’s: drie inkoop assistenten en een teamleider magazijn. Het team in het magazijn bestaat uit vier collega’s. Je stelt met deze collega’s een jaarplan op voor de afdeling en persoonlijke KPI’s per medewerker en borgt dat deze behaald worden. Je coacht je medewerkers zowel op inhoudelijk als persoonlijk vlak zodat het beste in hen naar boven komt. Uiteindelijk zet je samen de schouders eronder om een goed resultaat neer te zetten.

Taakomschrijving

 • Je bent op strategisch en operationeel niveau verantwoordelijk voor de afdelingen warehouse, planning en order processing;
 • Je zorgt voor een efficiënt inkoopproces (incl. voorraadbeheer) waarbij strategie en samenwerking met andere afdelingen belangrijk is;
 • Je vervaardigt en bewaakt handelsgoederen en ziet er op toe dat budgetten, forecast uitlevering en verantwoordelijkheden geborgd en nageleefd worden;
 • Je houdt contact met internationale logistieke collega’s van Groupe Atlantic over leveringen en proces verbeteringen;
 • Je coacht het team zowel op persoonlijk als inhoudelijk vlak en stuurt waar nodig bij;
 • Je hebt een belangrijke rol in projecten om de afdeling klaar te maken voor de toekomst op het vlak van digitalisering, een voorbeeld is de implementatie van WMS;
 • Je houdt zicht op het materiaal en de eindproducten en beheert de magazijn ruimte. Daarbij let je op de tijdigheid, correctheid en efficiëntie in het werkproces en signaleer je tijdig bottlenecks zoals hoge voorraden of tekorten;
 • Je zorgt voor veilige werkplekken en een veilige magazijnomgeving;
 • Je verzorgt rapportages en doet verbetervoorstellen in het MT;
 • Je neemt zelfstandig initiatieven om de samenwerking met interne afdelingen, klanten en leveranciers te optimaliseren.

Leer ons kennen

Comfort technologie verder brengen. Onze klanten verder brengen. Groupe Atlantic Nederland is jouw connectie naar het nieuwe verwarmen, verkoelen en ventileren. Met onze merken Atlantic, Fujitsu en Orcon zorgen wij voor vooruitgang om ons leefcomfort te verhogen. We nemen je mee in de all-electric transitie. Elke dag brengen wij een duurzame toekomst een stukje dichterbij. Met als doel: een gezond en energiezuinig binnenklimaat voor iedereen. Groupe Atlantic Nederland geeft je de continuïteit van een wereldspeler én de slagkracht van een lokale speler. Want om vooruit te komen moet je groot denken maar met kleine stappen beginnen. Ga mee!

Wat je collega's zeggen

Werken bij Groupe Atlantic Nederland betekent dat je je geen dag hoeft te vervelen. De ene dag sta je op locatie een bedrijfsfilm aan te sturen, het volgende moment maak je een interne nieuwsbrief, en weer een dag later presenteer je je nieuwste campagne concept aan het management team. Daarbij heb je veel overleg met je collega’s, een gezellige club mensen die graag hun handen uit de mouwen steken!

Sollicitatieprocedure

Stap 1: Sollicitatie
Je stuurt je sollicitatiebrief via de mail. Wij lezen jouw sollicitatiebrief zorgvuldig door. Je krijgt altijd een persoonlijke reactie van ons. Dit proberen wij binnen een week te doen.

Stap 2: Zijn we een match?
Als we graag kennis willen maken nodigen we je uit voor een eerste gesprek. Afhankelijk van de situatie is dit een gesprek via Microsoft Teams, of bij ons op kantoor in Veenendaal. Na het eerste gesprek kijken we een match voor elkaar kunnen zijn.

Stap 3: Een persoonlijkheidstest
Is er vanuit beiden een match, dan wordt je uitgenodigd voor een tweede gesprek. Ter voorbereiding van het tweede gesprek wordt gevraagd om (thuis) een online persoonlijkheidstest in te vullen.

Stap 4: Uitnodiging tweede gesprek
Na het invullen wordt een afspraak gemaakt voor het tweede gesprek. De persoonlijkheidstest is een van de onderwerpen voor het tweede gesprek. De uitslag wordt met jouw gedeeld en besproken. De test is niet leidend, maar geeft ons een extra inzicht voor dit tweede gesprek.

Stap 5: Referenties
Als we na het tweede gesprek nog steeds vinden dat we een goede match voor elkaar zijn checken we 1 a 2 referenties, welke we uiteraard in overleg met jou selecteren en benaderen.

Stap 6: Aanbod
Heb je alle bovenstaande stappen doorlopen en voelen we allebei een klik, dan doen we je een passend aanbod.

Stap 7: Welkom aan boord!
Het contract wordt getekend en je start met je onboarding. Deze onboarding duurt ongeveer een maand en tijdens deze periode kijk je met alle afdelingen eventjes mee, krijg je product trainingen, en maak je natuurlijk uitgebreid kennis met je collega’s!

GA solliciteren

Is deze functie je op het lijf geschreven? Dan ontvangen wij graag je CV voorzien van een motivatie. Gebruik hiervoor het contactformulier hiernaast, of email het naar ons.

Je reactie kun je sturen naar Iris Koornneef: werving.nl@groupe-atlantic.com Voor meer informatie over de vacature kun je contact met ons opnemen: tel. 0318-544700 of  tel.: 06-21535459.

  Upload CV
  Upload Motivatiebrief


  Groupe Atlantic

  Landjuweel 25
  3905 PE Veenendaal

  Orcon

  Hoogwaardige ventilatieproducten die passen in de wereld van nu. Gemaakt in Nederland. Voor Nederland.

  Atlantic

  Dit gerenommeerde, Franse merk is specialist in verwarmingssystemen
  en comfortapparatuur.

  Fujitsu

  Al meer dan 50 jaar trendsetter en bewezen Japanse kwaliteit in
  warmtepompen en airconditioning.