Skip to main content

Key accountmanager ventilatie

HBO | 36-40  uur | Veenendaal

Solliciteren

Wat je gaat doen

Jouw functie

Als key accountmanager woningbouw draag je bij aan de groei van Groupe Atlantic Nederland. Door jouw manier van strategisch account management versterk je de marktpositie en bouw je deze landelijk verder uit. Je richt je hierbij met name op de grotere (landelijke) installateurs, adviseurs, projectontwikkelaars en woningbouwcorporaties. Vanuit een duurzame en lange termijn gedachte weet jij nieuwe key-, en strategische klanten te binden voor de toekomst.

In de rol van key accountmanager analyseer je de markt en maak je op basis van deze analyse een strategisch accountplan waarbij jij jouw klanten de aandacht geeft die zij nodig hebben. Je bent betrokken en begeleidt hen van A tot Z bij de best passende oplossing die wij te bieden hebben. Daarnaast is door jou de bekendheid in de markt gegroeid en weten steeds meer klanten Groupe Atlantic te vinden. Jouw klanten zien jou als hét aanspreekpunt en de sparringpartner op zowel commercieel- als service- en technisch vlak. Dit alles vertaalt zich uiteindelijk in een hogere klanttevredenheid en groei in product- en dienstafname.

Jij weet als geen ander welke ontwikkelingen met betrekking tot de markt, klanten, prospects en concurrentie interessant zijn. Jij bent een relatiebouwer én een netwerker en bewerkt vanuit jouw rol de gehele bouwkolom. Aan het einde van de dag heb jij een lach op je gezicht als je weer een succesvol ventilatie project hebt opgepakt en daarmee samen met je collega’s en klanten een substantiële bijdrage hebt kunnen leveren aan een gezond binnenklimaat en de verduurzaming van Nederland!

Taakomschrijving

Jouw taken en verantwoordelijkheden

Jouw belangrijkste taken en verantwoordelijkheden zijn:

 • Het analyseren van landelijk projectenmarkt, de markt en je bestaande netwerk en nagaan waar de kansen liggen;
 • Het maken van een strategisch account- en salesplan;
  Het adviseren en begeleiden van klanten tijdens het gehele traject;Het fungeren als aanspreekpunt en sparringpartner voor klanten op zowel commercieel- als service- en technisch vlak;
 • Het verzorgen van bedrijfsbezoeken, presentaties en productvoorlichting bij klanten;
 • Het zorgdragen voor een goede balans tussen acquisitie en relatiebeheer: klanten vinden én aan je binden;
 • Het vroegtijdig signaleren van projecten door jouw sterk opgebouwde netwerk;
 • Het onderhouden van contact met de binnendienst en het sales team: successen delen we met elkaar;
 • Het administratief in orde maken van gespreksverslagen en deze borgen zodat deze terug te vinden zijn voor jezelf en jouw collega’s.

Wat je collega's zeggen

In deze rol maak je onderdeel uit van onze sales afdeling. Wil jij weten hoe een afdeling er bij ons uitziet? Bekijk dan nu onderstaande video voor een korte kennismaking!

Nu al enthousiast?

Twijfel niet langer en solliciteer meteen.

Dit neem jij mee

Het profiel van de ideale kandidaat:

 • Je beschikt over HBO werk- en denkniveau;
 • Je hebt ervaring en/of affiniteit met HVAC en de nieuwbouwwereld;
 • Je beschikt over een sterk en actueel netwerk;
 • Je hebt ervaring met complexere en langere salestrajecten op strategisch klant niveau;
 • Je bent vasthoudend, geduldig en doelgericht;
 • Je bent creatief, vindingrijk en denkt out of the box;
 • Je bent een echte teamplayer en werkt graag samen met collega’s!

Wat wij jou bieden

Waarom je graag bij ons wilt werken:

Je komt te werken in een snelgroeiend, dynamisch bedrijf met een duidelijke toekomstvisie, welke zich inzet voor een duurzamer en gezonder Nederland. Bij ons kun je flexibel werken, denken we mee aan je zorgverzekering, gezond leven en sporten én bieden wij natuurlijk goede arbeidsvoorwaarden. Zo bieden wij:

 • Een meer dan marktconform salaris;
 • 23 vakantiedagen en 13 ATV dagen;
 • Een 60% / 40% pensioenregeling (60% betalen wij, 40% investeer jij);
 • Na je eerste jaar deel je mee in de winst (winstdelingsregeling)
 • Een laptop (en indien nodig voor je functie, een telefoon) van de zaak;
 • Reiskostenvergoeding – 0,21 cent per km – tot een max van 60 km per dag;
 • Hybride werken – indien het past bij je functie krijg je de mogelijkheid om 50% van je werkweek thuis te werken;
 • Flexibele werktijden – jij bepaalt zelf wanneer je werkt (ergens tussen 7.30-18:00 uur);
 • Mogelijkheid tot sporten met korting bij Fit20;
 • Collectiviteitskorting op je zorgverzekering bij Zilveren Kruis.

Daarnaast krijg je ook alle begeleiding die je nodig hebt en zetten we in op je persoonlijke ontwikkeling en binding met collega’s. Dit doen we o.a. door:

 • Een uitgebreid onboarding programma – hierdoor ken je de organisatie en je collega’s binnen no-time;
 • Meerdere evaluatiemomenten per jaar met persoonlijke ontwikkeltrajecten;
 • De mogelijkheid om kosteloos trainingen te volgen bij GoodHabitz;
 • En natuurlijk toffe bedrijfsuitjes en activiteiten – denk aan kerstdiners, paaslunches, kwartaalborrels, pizza avonden en een jaarlijkse Citytrip en Familiedag.

Hi! Wij zijn Groupe Atlantic

Comfort technologie verder brengen. Onze klanten én onze mensen verder brengen. Groupe Atlantic Nederland is jouw connectie naar het nieuwe verwarmen, verkoelen en ventileren. Met onze merken Atlantic, Fujitsu en Orcon zorgen wij voor vooruitgang om ons leefcomfort te verhogen. We nemen je mee in de all-electric transitie. Elke dag brengen wij een duurzame toekomst een stukje dichterbij. Met als doel: een gezond en energiezuinig binnenklimaat voor iedereen. Groupe Atlantic Nederland geeft je de continuïteit van een wereldspeler én de slagkracht van een lokale speler. Want om vooruit te komen moet je groot denken maar met kleine stappen beginnen. GA je met ons mee?

Sollicitatieprocedure

timeline_pre_loader

Stap 1: Sollicitatie

Je stuurt je sollicitatiebrief via de mail. Wij lezen jouw sollicitatiebrief zorgvuldig door. Je krijgt altijd een persoonlijke reactie van ons. Dit proberen wij binnen een week te doen.

Stap 2: Zijn we een match?

Als we graag kennis willen maken nodigen we je uit voor een eerste gesprek. Afhankelijk van de situatie is dit een gesprek via Microsoft Teams, of bij ons op kantoor in Veenendaal. Na het eerste gesprek kijken we een match voor elkaar kunnen zijn.

Stap 3: Een persoonlijkheidstest

Is er vanuit beiden een match, dan wordt je uitgenodigd voor een tweede gesprek. Ter voorbereiding van het tweede gesprek wordt gevraagd om (thuis) een online persoonlijkheidstest in te vullen.

Stap 4: Uitnodiging tweede gesprek

Na het invullen wordt een afspraak gemaakt voor het tweede gesprek. De persoonlijkheidstest is een van de onderwerpen voor het tweede gesprek. De uitslag wordt met jouw gedeeld en besproken. De test is niet leidend, maar geeft ons een extra inzicht voor dit tweede gesprek.

Stap 5: Referenties

Als we na het tweede gesprek nog steeds vinden dat we een goede match voor elkaar zijn checken we 1 a 2 referenties, welke we uiteraard in overleg met jou selecteren en benaderen.

Stap 6: Aanbod

Heb je alle bovenstaande stappen doorlopen en voelen we allebei een klik, dan doen we je een passend aanbod.

Stap 7: Welkom aan boord!

Het contract wordt getekend en je start met je onboarding. Deze onboarding duurt ongeveer een maand en tijdens deze periode kijk je met alle afdelingen eventjes mee, krijg je product trainingen, en maak je natuurlijk uitgebreid kennis met je collega’s!

GA solliciteren

Is deze functie je op het lijf geschreven? Dan ontvangen wij graag je CV voorzien van een motivatie. Gebruik hiervoor het contactformulier hiernaast, of email het naar ons.

Je reactie kun je sturen naar Iris Koornneef: werving.nl@groupe-atlantic.com Voor meer informatie over de vacature kun je contact met ons opnemen: tel. 0318-544700 of  tel.: 06-21535459.

  Upload CV

  Upload Motivatiebrief

  Groupe Atlantic

  Landjuweel 25
  3905 PE Veenendaal

  Orcon

  Hoogwaardige ventilatieproducten die passen in de wereld van nu. Gemaakt in Nederland. Voor Nederland.

  Atlantic

  Dit gerenommeerde, Franse merk is specialist in verwarmingssystemen
  en comfortapparatuur.

  Fujitsu

  Al meer dan 50 jaar trendsetter en bewezen Japanse kwaliteit in
  warmtepompen en airconditioning.