Skip to main content

Cost Controller

40  uur | Veenendaal

Solliciteren

Wat je gaat doen

Jouw functie

Groupe Atlantic Nederland werkt al jaren nauw samen met sociale ondernemingen voor het assembleren van woonhuisventilatiesystemen. Gezien de groei van Groupe Atlantic wordt er continue gekeken naar het uitbreiden van productiecapaciteit. Hierdoor is Groupe Atlantic Nederland in 2023 begonnen, naast de productie bij sociale ondernemingen met productie op een interne locatie van deze systemen. Hierbij is haar doel voor duurzame inzetbaarheid van personeel behoudend gebleven.

Deze groei in productie en het opzetten van een in-house productiefaciliteit brengt een hogere noodzaak tot het juist borgen van financiële processen. En jij gaat ons hierbij helpen!

Jij weet als geen ander hoe belangrijk het is dat de financiële cijfers van een organisatie kloppen en betrouwbaar zijn. Met jouw financiële kennis houdt jij als Cost Controller toezicht op de financiële administratie van onze organisatie. Denk bijvoorbeeld aan het budget, de boekhouding en audits. Je draagt met je collega’s bij aan financiële rapportages, de correctheid van de balans en winst- en verliesrekening, het budget proces, en de consolidatie processen.

In deze functie moet je er niet voor terugdeinzen om nieuwe (Excel) modellen op te zetten die waardevolle management informatie leveren. Daarnaast moet je het leuk vinden om in een ontwikkelend bedrijf bij te dragen aan de groei van de productie van duurzame ventilatie systemen.

Taakomschrijving

Jouw taken en verantwoordelijkheden

Als Cost Controller maak je onderdeel uit van onze financiën afdeling die bestaat uit 5 collega’s. De sfeer is informeel en de lijnen zijn kort.

 • Juiste vastlegging en rapportering van productie en uitkomsten in de winst- en verliesrekingen/balans binnen ons consolidatieproces met onze moedermaatschappij, bijv. kostprijsbewegingen / voorraadbewegingen / investeringen;
 • Stelt budgetten en forecast op en controleert de prognose en de realisatie van de aantallen en opbrengsten / kosten. Hierbij meet en analyseer je maandelijks discrepanties tussen gerealiseerde (in)directe kosten en gebudgetteerde kosten;
 • Opstellen, bijhouden en monitoren van (financiële) KPI’s voor zowel externe als intern productie, en de bijbehorende logistieke bewegingen. Intern uitzetten van verbeteracties naar aanleiding van deze monitoring;
 • Analyseren van voorraden, omloopsnelheden, en voorraadverschillen van productievoorraden op interne- en externe magazijnen;
 • Je werkt nauw samen met de productiecoördinator van GA NL om de beschikbare data zo goed mogelijk om te zetten in toepasbare stuurinformatie;
 • Werken met en bouwen aan Power-BI modellen.

Wat je collega's zeggen

Wil jij graag meer te weten komen over de afdeling finance? Bekijk dan nu onderstaande video voor een korte kennismaking!

Nu al enthousiast?

Twijfel niet langer en solliciteer meteen.

Dit neem jij mee

Het profiel van de ideale kandidaat:

 • Aantoonbaar MBO+/HBO werk- en denkniveau in een relevante richting (controlling, bedrijfseconomie of bedrijfskunde);
 • Je bent energiek, gedreven en analytisch sterk om jezelf én de organisatie te ontwikkelen;
 • Ervaring met Exact en/of een vergelijkbaar ERP systeem;
 • Je hebt uitstekende kennis van MS Excel voor o.a. gegevens analyse en rapportages;
 • Je bent assertief en kunt waar nodig zaken delegeren naar interne/externe stakeholders.

Wat wij jou bieden

Waarom je graag bij ons wilt werken:

Je komt te werken in een snelgroeiend, dynamisch bedrijf met een duidelijke toekomstvisie, welke zich inzet voor een duurzamer en gezonder Nederland. Bij ons kun je flexibel werken, denken we mee aan je zorgverzekering, gezond leven en sporten én bieden wij natuurlijk goede arbeidsvoorwaarden. Zo bieden wij:

 • Een afwisselende en uitdagende functie voor 24 tot 40 uur per week, want in overleg is er veel mogelijk;
 • 23 vakantiedagen en 13 ATV dagen;
 • Een 60% / 40% pensioenregeling (60% betalen wij, 40% investeer jij);
 • Na je eerste jaar deel je mee in de winst (winstdelingsregeling);
 • Een laptop (en indien nodig voor je functie, een telefoon) van de zaak;
 • Reiskostenvergoeding – 0,21 cent per km – tot een max van 60 km per dag;
 • Hybride werken – indien het past bij je functie krijg je de mogelijkheid om 50% van je werkweek thuis te werken;
 • Flexibele werktijden – jij bepaalt zelf wanneer je werkt (ergens tussen 08:00-18:00 uur);
 • Mogelijkheid tot sporten met korting bij Fit20;
 • Collectiviteitskorting op je zorgverzekering bij Zilveren Kruis.

Daarnaast krijg je ook alle begeleiding die je nodig hebt en zetten we in op je persoonlijke ontwikkeling en binding met collega’s. Dit doen we o.a. door:

 • Een uitgebreid onboarding programma – hierdoor ken je de organisatie en je collega’s binnen no-time;
 • Meerdere evaluatiemomenten per jaar met persoonlijke ontwikkeltrajecten;
 • De mogelijkheid om kosteloos trainingen te volgen bij GoodHabitz;
 • En natuurlijk toffe bedrijfsuitjes en activiteiten – denk aan kerstdiners, paaslunches, kwartaalborrels, pizza avonden en een jaarlijkse Citytrip en Familiedag.

Hi! Wij zijn Groupe Atlantic

Comfort technologie verder brengen. Onze klanten én onze mensen verder brengen. Groupe Atlantic Nederland is jouw connectie naar het nieuwe verwarmen, verkoelen en ventileren. Met onze merken Atlantic, Fujitsu en Orcon zorgen wij voor vooruitgang om ons leefcomfort te verhogen. We nemen je mee in de all-electric transitie. Elke dag brengen wij een duurzame toekomst een stukje dichterbij. Met als doel: een gezond en energiezuinig binnenklimaat voor iedereen. Groupe Atlantic Nederland geeft je de continuïteit van een wereldspeler én de slagkracht van een lokale speler. Want om vooruit te komen moet je groot denken maar met kleine stappen beginnen. GA je met ons mee?

Sollicitatieprocedure

timeline_pre_loader

Stap 1: Sollicitatie

Je stuurt je sollicitatiebrief via de mail. Wij lezen jouw sollicitatiebrief zorgvuldig door. Je krijgt altijd een persoonlijke reactie van ons. Dit proberen wij binnen een week te doen.

Stap 2: Zijn we een match?

Als we graag kennis willen maken nodigen we je uit voor een eerste gesprek. Afhankelijk van de situatie is dit een gesprek via Microsoft Teams, of bij ons op kantoor in Veenendaal. Na het eerste gesprek kijken we een match voor elkaar kunnen zijn.

Stap 3: Een persoonlijkheidstest

Is er vanuit beiden een match, dan wordt je uitgenodigd voor een tweede gesprek. Ter voorbereiding van het tweede gesprek wordt gevraagd om (thuis) een online persoonlijkheidstest in te vullen.

Stap 4: Uitnodiging tweede gesprek

Na het invullen wordt een afspraak gemaakt voor het tweede gesprek. De persoonlijkheidstest is een van de onderwerpen voor het tweede gesprek. De uitslag wordt met jouw gedeeld en besproken. De test is niet leidend, maar geeft ons een extra inzicht voor dit tweede gesprek.

Stap 5: Referenties

Als we na het tweede gesprek nog steeds vinden dat we een goede match voor elkaar zijn checken we 1 a 2 referenties, welke we uiteraard in overleg met jou selecteren en benaderen.

Stap 6: Aanbod

Heb je alle bovenstaande stappen doorlopen en voelen we allebei een klik, dan doen we je een passend aanbod.

Stap 7: Welkom aan boord!

Het contract wordt getekend en je start met je onboarding. Deze onboarding duurt ongeveer een maand en tijdens deze periode kijk je met alle afdelingen eventjes mee, krijg je product trainingen, en maak je natuurlijk uitgebreid kennis met je collega’s!

GA solliciteren

Is deze functie je op het lijf geschreven? Dan ontvangen wij graag je CV voorzien van een motivatie. Gebruik hiervoor het contactformulier hiernaast, of email het naar ons.

Je reactie kun je sturen naar Sabine Veldboom: werving.nl@groupe-atlantic.com Voor meer informatie over de vacature kun je contact met ons opnemen: tel. 0318-544700 of  tel.: 06-26308242.

  Upload CV

  Upload Motivatiebrief  Groupe Atlantic

  Landjuweel 25
  3905 PE Veenendaal

  Orcon

  Hoogwaardige ventilatieproducten die passen in de wereld van nu. Gemaakt in Nederland. Voor Nederland.

  Atlantic

  Dit gerenommeerde, Franse merk is specialist in verwarmingssystemen
  en comfortapparatuur.

  Fujitsu

  Al meer dan 50 jaar trendsetter en bewezen Japanse kwaliteit in
  warmtepompen en airconditioning.