Skip to main content

Business controller

HBO | 32 – 40 uur | Veenendaal

Solliciteren

Wat je gaat doen

Jouw functie

Als Business Controller ben je verantwoordelijk voor het analyseren, uitvoeren en controleren van alle financiële aspecten van de bedrijfsprocessen en bouw je mee aan de toekomst van de organisatie. Je bent dé schakel tussen financiën en de business en bent een sterke partner voor o.a. de afdelingen logistiek en inkoop, verkoop en productie. Je voorziet hen van waardevolle inzichten, geeft gevraagd en ongevraagd advies over de risico’s en het verbeterpotentieel in projecten, stelt maandrapportages op en levert de kwalitatieve onderbouwing van de cijfers aan. Je ziet het als een uitdaging om bestaande BI-tool dashboards te updaten, maar vindt het minstens zo interessant om nieuwe dashboards te ontwikkelen!

Hiernaast heb je een belangrijke centrale rol in de organisatie en werk je nauw samen met diverse collega’s. Zo werk je met verschillende stakeholders mee aan het budget proces en werk je nauw samen met de directeuren bij het coördineren van het maandelijkse forecastoverleg. Ook maak je KPI’s inzichtelijk en bespreek je deze proactief met de teamleiders binnen de organisatie. Doordat Groupe Atlantic Nederland onderdeel is van het Franse Groupe Atlantic, draag je vanuit jouw rol bij aan de vier maandelijkse consolidatie cyclus binnen de internationale groepsmaatschappij en onderhoud je het contact met je internationale collega’s. Kortom: een afwisselende functie waarin een mooie basis is gezet, maar je nog veel kunt ontwikkelen richting een 2.0 versie van de afdeling!

Taakomschrijving

Jouw belangrijkste taken en verantwoordelijkheden

Je rapporteert rechtstreekst aan de Manager Finance & Control en vormt samen met de financial controller en twee financieel medewerkers de financiële afdeling.

Jouw belangrijkste taken en verantwoordelijkheden bestaan uit:

 • Het aanleveren van maandrapportages en kwalitatieve onderbouwing van de cijfers aan zowel het lokale als het groepsmanagement;
 • Het opstellen van de winst- en verliesrekening;
 • Het vertalen van de (strategische) doelstellingen van de directie naar bruikbare stuurinformatie;
 • Het inzichtelijk maken van KPI’s en deze proactief bespreken met teamleiders binnen de organisatie;
 • Het maken van inzichtelijke analyses en het uitbrengen van rapportages en adviezen;
 • Het updaten van BI-tool (Power-BI) dashboards en het ontwikkelen van nieuwe dashboards;
 • Het coördineren van het maandelijkse forecastoverleg, waarbij je nauw samenwerkt met de commercieel- en technisch directeur;
 • Het doorrekenen van business cases en het uitvoeren van nieuwe business initiatieven;
 • Het bewaken en analyseren van voorraadstanden/omloopsnelheden;
 • Het meewerken aan het budget proces met verschillende stakeholders;
 • Het vastleggen van en controleren op kritische interne processen door middel van het actueel houden van het kwaliteitsmanagement systeem.

Wat je collega's zeggen

Wil jij graag meer te weten komen over de afdeling finance? Bekijk dan nu onderstaande video voor een korte kennismaking!

Nu al enthousiast?

Twijfel niet langer en solliciteer meteen.

Wat jij toevoegt

De ideale business controller voldoet aan de volgende criteria:

 • Beschikt over een afgeronde HBO of WO opleiding;
 • Heeft minimaal 3 jaar ervaring in een financiële rol en is toe aan een vervolgstap in zijn/haar carrière;
 • Is bekend met ERP-systemen en is bedreven in Excel;
 • Heeft ervaring met Power-BI (pre);
 • Beheerst zowel de Nederlandse als Engelse taal in zowel woord als geschrift;
 • Is communicatief vaardig, analytisch sterk en een proactieve zelfstarter;
 • Weet zaken helder uiteen te zetten op verschillende niveaus binnen de organisatie.

Wat wij jou bieden

Waarom je bij Groupe Atlantic zou willen werken

 • Een afwisselende en uitdagende functie voor 32 – 40 uur per week waarin je veel kunt leren;
 • Een uitgebreid onboardingsprogramma zodat je de afdelingen, collega’s en processen leert kennen;
 • De mogelijkheid om trainingen te volgen vanuit onze online portal;
 • Werken voor een bedrijf waarin de focus ligt op het produceren van duurzame, betrouwbare kwaliteitsproducten die passen in de wereld van nu;
 • Open, hands-on cultuur. Met een prettige en informele no-nonsense sfeer met 50 enthousiaste collega’s;
 • Toekomstperspectief binnen een gezond, groeiend en dynamisch bedrijf gevestigd in ons energie neutrale bedrijfspand in Veenendaal;
 • Veel leuke georganiseerde uitjes zoals een jaarlijkse CityTrip, familiedag, kerstdiner, en diverse leuke PV activiteiten;
 • Uitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals 23 vakantiedagen en 13 ATV dagen.

Hi! Wij zijn Groupe Atlantic

Comfort technologie verder brengen. Onze klanten én onze mensen verder brengen. Groupe Atlantic Nederland is jouw connectie naar het nieuwe verwarmen, verkoelen en ventileren. Met onze merken Atlantic, Fujitsu en Orcon zorgen wij voor vooruitgang om ons leefcomfort te verhogen. We nemen je mee in de all-electric transitie. Elke dag brengen wij een duurzame toekomst een stukje dichterbij. Met als doel: een gezond en energiezuinig binnenklimaat voor iedereen. Groupe Atlantic Nederland geeft je de continuïteit van een wereldspeler én de slagkracht van een lokale speler. Want om vooruit te komen moet je groot denken maar met kleine stappen beginnen. GA je met ons mee?

Sollicitatieprocedure

timeline_pre_loader

Stap 1: Sollicitatie

Je stuurt je sollicitatiebrief via de mail. Wij lezen jouw sollicitatiebrief zorgvuldig door. Je krijgt altijd een persoonlijke reactie van ons. Dit proberen wij binnen een week te doen.

Stap 2: Zijn we een match?

Als we graag kennis willen maken nodigen we je uit voor een eerste gesprek. Afhankelijk van de situatie is dit een gesprek via Microsoft Teams, of bij ons op kantoor in Veenendaal. Na het eerste gesprek kijken we een match voor elkaar kunnen zijn.

Stap 3: Een persoonlijkheidstest

Is er vanuit beiden een match, dan wordt je uitgenodigd voor een tweede gesprek. Ter voorbereiding van het tweede gesprek wordt gevraagd om (thuis) een online persoonlijkheidstest in te vullen.

Stap 4: Uitnodiging tweede gesprek

Na het invullen wordt een afspraak gemaakt voor het tweede gesprek. De persoonlijkheidstest is een van de onderwerpen voor het tweede gesprek. De uitslag wordt met jouw gedeeld en besproken. De test is niet leidend, maar geeft ons een extra inzicht voor dit tweede gesprek.

Stap 5: Referenties

Als we na het tweede gesprek nog steeds vinden dat we een goede match voor elkaar zijn checken we 1 a 2 referenties, welke we uiteraard in overleg met jou selecteren en benaderen.

Stap 6: Aanbod

Heb je alle bovenstaande stappen doorlopen en voelen we allebei een klik, dan doen we je een passend aanbod.

Stap 7: Welkom aan boord!

Het contract wordt getekend en je start met je onboarding. Deze onboarding duurt ongeveer een maand en tijdens deze periode kijk je met alle afdelingen eventjes mee, krijg je product trainingen, en maak je natuurlijk uitgebreid kennis met je collega’s!

GA solliciteren

Is deze functie je op het lijf geschreven? Dan ontvangen wij graag je CV voorzien van een motivatie. Gebruik hiervoor het contactformulier hiernaast, of email het naar ons.

Je reactie kun je sturen naar Iris Koornneef: werving.nl@groupe-atlantic.com Voor meer informatie over de vacature kun je contact met ons opnemen: tel. 0318-544700 of  tel.: 06-21535459.

  Upload CV
  Upload Motivatiebrief  Groupe Atlantic

  Landjuweel 25
  3905 PE Veenendaal

  Orcon

  Hoogwaardige ventilatieproducten die passen in de wereld van nu. Gemaakt in Nederland. Voor Nederland.

  Atlantic

  Dit gerenommeerde, Franse merk is specialist in verwarmingssystemen
  en comfortapparatuur.

  Fujitsu

  Al meer dan 50 jaar trendsetter en bewezen Japanse kwaliteit in
  warmtepompen en airconditioning.