Skip to main content

Accountmanager Airconditioning (Noord NL)

HBO | 32-40  uur | Veenendaal

Solliciteren

Wat je gaat doen

Jouw functie

Als Accountmanager Airconditioning ben je verantwoordelijk voor sales en new business. Je focus ligt op de snel groeiende markt van airconditioning in kleine en grote projecten. Dit zijn lucht/lucht warmtepompen die naast natuurlijke koeling, gebruikt kunnen worden voor het duurzaam en gasloos verwarmen van woningen én gebouwen. Waar van toepassing, kan je tevens lucht, water warmtepompen adviseren. Een mooie functie in de duurzame markt.

Binnen jouw regio ben je actief met de opbouw, het beheer en de uitbreiding van jouw klantenportefeuille. Jouw belangrijkste klanten zijn koeltechnische installateurs en totaalinstallateurs met utiliteit F-gas specialisme. Je bent in staat te adviseren in systeemoplossingen en te ondersteunen in advies- en aankoopbeslissingen. Door jouw gezonde commerciële drive neem je kansen waar en zet je deze kansen om in opdrachten. Je bent gedreven om succesvol te zijn en ziet het als een uitdaging om de gestelde omzetdoelstellingen met het team te behalen.

Je maakt onderdeel uit van een ambitieus en gezellig team die elke dag het verschil proberen te maken bij hun klanten. Je rapporteert aan de salesmanager. Ook werk je nauw samen met andere afdelingen, waaronder de verkoop binnendienst, product management, marketing, service en overige interne collega’s. Het is onze ambitie om samen een leidende rol te spelen in duurzame all-electric technologieën met een top assortiment bestaande uit onder andere utiliteitsventilatie, warmteterugwinning en VRF systemen

Taakomschrijving

Jouw taken en verantwoordelijkheden

 • Het analyseren van jouw rayon en het inspelen op kansen door business te ontwikkelen bij B2B opdrachtgevers;
 • Het bezoeken van koeltechnische- en totaalinstallateurs;
 • Het verzorgen van presentaties en productvoorlichting bij klanten;
 • Het optreden als consultant en oprecht luisteren naar jouw klanten om een advies op maat te kunnen bieden;
 • Het zorgdragen voor een goede balans tussen acquisitie en relatiebeheer: klanten vinden én aan je binden;
 • Het maken van account- en salesplannen;
 • Het onderhouden van contact met de binnendienst en het sales team: successen delen we met elkaar;
 • Het administratief in orde maken van gespreksverslagen en deze borgen zodat deze terug te vinden zijn voor jezelf en jouw collega’s.

Uiteraard krijg je alle begeleiding die je nodig hebt, waaronder een uitgebreid inwerktraject en diverse collega’s die jou gaan helpen succesvol te zijn in jouw rol!

Wat je collega's zeggen

In deze rol maak je onderdeel uit van onze sales afdeling. Wil jij weten hoe een afdeling er bij ons uitziet? Bekijk dan nu onderstaande video voor een korte kennismaking!

Nu al enthousiast?

Twijfel niet langer en solliciteer meteen.

Dit neem jij mee

Het profiel van de ideale kandidaat:

 • Je beschikt over HBO werk- en denkniveau;
 • Je hebt een aantal jaren ervaring in een commerciële buitendienst functie en affiniteit met techniek;
 • Ervaring binnen de bouw en installatietechniek, bij voorkeur binnen de HVAC branche, is een pre;
 • Je bent relationeel sterk, zelfstandig en werkt gestructureerd en planmatig;
 • Je bent proactief, een zelfstarter en een betrokken teamspeler;
 • Je bezit ondernemerszin, overtuigingskracht en een positieve instelling;
 • Je bezit een rijbewijs B en bent woonachtig in Noord-Oost Nederland;
 • Je bent bovenal een gezellige collega om mee samen te werken!

Wat wij jou bieden

Waarom je graag bij ons wilt werken:

Als Accountmanager Airconditioning word je een uitdagende en zelfstandige functie geboden waarin je jezelf volop kunt ontwikkelen. De functie biedt veel ruimte voor eigen initiatief en verantwoordelijkheid. Daarnaast worden je de volgende zaken geboden:

 • Een meer dan marktconform salaris;
 • 23 vakantiedagen en 13 ATV dagen;
 • Een 60% / 40% pensioenregeling (60% betalen wij, 40% investeer jij);
 • Na je eerste jaar deel je mee in de winst (winstdelingsregeling)
 • Mogelijkheid tot sporten met korting bij Fit20;

Daarnaast krijg je ook alle begeleiding die je nodig hebt en zetten we in op je persoonlijke ontwikkeling en binding met collega’s. Dit doen we o.a. door:

 • Een uitgebreid onboarding programma – hierdoor ken je de organisatie en je collega’s binnen no-time;
 • Meerdere evaluatiemomenten per jaar met persoonlijke ontwikkeltrajecten;
 • De mogelijkheid om kosteloos trainingen te volgen bij GoodHabitz;
 • En natuurlijk toffe bedrijfsuitjes en activiteiten – denk aan kerstdiners, paaslunches, kwartaalborrels, pizza avonden en een jaarlijkse Citytrip en Familiedag.

Hi! Wij zijn Groupe Atlantic

Comfort technologie verder brengen. Onze klanten én onze mensen verder brengen. Groupe Atlantic Nederland is jouw connectie naar het nieuwe verwarmen, verkoelen en ventileren. Met onze merken Atlantic, Fujitsu en Orcon zorgen wij voor vooruitgang om ons leefcomfort te verhogen. We nemen je mee in de all-electric transitie. Elke dag brengen wij een duurzame toekomst een stukje dichterbij. Met als doel: een gezond en energiezuinig binnenklimaat voor iedereen. Groupe Atlantic Nederland geeft je de continuïteit van een wereldspeler én de slagkracht van een lokale speler. Want om vooruit te komen moet je groot denken maar met kleine stappen beginnen. GA je met ons mee?

Sollicitatieprocedure

timeline_pre_loader

Stap 1: Sollicitatie

Je stuurt je sollicitatiebrief via de mail. Wij lezen jouw sollicitatiebrief zorgvuldig door. Je krijgt altijd een persoonlijke reactie van ons. Dit proberen wij binnen een week te doen.

Stap 2: Zijn we een match?

Als we graag kennis willen maken nodigen we je uit voor een eerste gesprek. Afhankelijk van de situatie is dit een gesprek via Microsoft Teams, of bij ons op kantoor in Veenendaal. Na het eerste gesprek kijken we een match voor elkaar kunnen zijn.

Stap 3: Een persoonlijkheidstest

Is er vanuit beiden een match, dan wordt je uitgenodigd voor een tweede gesprek. Ter voorbereiding van het tweede gesprek wordt gevraagd om (thuis) een online persoonlijkheidstest in te vullen.

Stap 4: Uitnodiging tweede gesprek

Na het invullen wordt een afspraak gemaakt voor het tweede gesprek. De persoonlijkheidstest is een van de onderwerpen voor het tweede gesprek. De uitslag wordt met jouw gedeeld en besproken. De test is niet leidend, maar geeft ons een extra inzicht voor dit tweede gesprek.

Stap 5: Referenties

Als we na het tweede gesprek nog steeds vinden dat we een goede match voor elkaar zijn checken we 1 a 2 referenties, welke we uiteraard in overleg met jou selecteren en benaderen.

Stap 6: Aanbod

Heb je alle bovenstaande stappen doorlopen en voelen we allebei een klik, dan doen we je een passend aanbod.

Stap 7: Welkom aan boord!

Het contract wordt getekend en je start met je onboarding. Deze onboarding duurt ongeveer een maand en tijdens deze periode kijk je met alle afdelingen eventjes mee, krijg je product trainingen, en maak je natuurlijk uitgebreid kennis met je collega’s!

GA solliciteren

Is deze functie je op het lijf geschreven? Dan ontvangen wij graag je CV voorzien van een motivatie. Gebruik hiervoor het contactformulier hiernaast, of email het naar ons.

Je reactie kun je sturen naar Sabine Veldboom: werving.nl@groupe-atlantic.com Voor meer informatie over de vacature kun je contact met ons opnemen: tel.: 06-26308242.

  Upload CV

  Upload Motivatiebrief  Groupe Atlantic

  Landjuweel 25
  3905 PE Veenendaal

  Orcon

  Hoogwaardige ventilatieproducten die passen in de wereld van nu. Gemaakt in Nederland. Voor Nederland.

  Atlantic

  Dit gerenommeerde, Franse merk is specialist in verwarmingssystemen
  en comfortapparatuur.

  Fujitsu

  Al meer dan 50 jaar trendsetter en bewezen Japanse kwaliteit in
  warmtepompen en airconditioning.