Skip to main content

Product development engineer

Bachelor degree | 32-40  uur | Veenendaal

Solliciteren

Wat je gaat doen

Jouw functie

Ben jij creatief en analytisch sterk en krijg je er energie van om mee te denken in de ontwikkeling van onze nieuwste ventilatie producten? Dan zijn we op zoek naar jou!      

Wat je gaat doen
Als product development engineer ben je vanaf de kick off van het project betrokken. Hierin ben je verantwoordelijk voor het ontwerpen, ontwikkelen en testen van onze nieuwste ventilatie producten. Je zet gebruikers- en klantwensen om in werkbare, betaalbare en innovatieve oplossingen die bijdrage aan de verduurzaming van Europa. Hierin zijn met name de prestaties, betaalbaarheid en hoog gebruiksgemak voor de installateur als bewoner belangrijke kenmerken. Je werkt nauw samen in een zelf organiserend ontwikkelteam van innovatieve professionals die ieder zijn/haar eigen specialisme heeft. Dit team draagt gezamenlijk de verantwoordelijkheid voor het resultaat en werkt in korte ontwikkel sprints toe naar een succesvol eindproduct. Je bent daarbij niet alleen expert in je eigen vakgebied, maar je kijkt ook voorbij de grenzen van je eigen vakgebied en ondersteunt andere collega’s binnen het ontwikkelteam daar waar nodig.

Takenpakket

Jouw belangrijkste taken en verantwoordelijkheden zijn:

 • Het omzetten van gebruikers- en klant wensen in werkbare, betaalbare innovatieve oplossingen;
 • Het analyseren van ontwerpuitdagingen en het doen van verbetervoorstellen aangaande de te nemen technische ontwerprichting;
 • Het ontwerpen van innovatieve producten in SolidWorks (3D & 2D) met daarbij de nadruk op eenvoudige te produceren en assembleren producten;
 • Het opstellen van specificaties en tekeningen voor onze leveranciers en het borgen van kennis in PD-documenten;
 • Het maken en uitvoeren van test- en meetplannen;
 • Het begeleiden van de overdracht naar productie.

Wat je collega's zeggen
In deze rol maak je onderdeel uit van onze afdeling R&D. Wil jij weten hoe een afdeling er bij ons uitziet? Bekijk dan nu onderstaande video voor een korte kennismaking!

Nu al enthousiast?

Twijfel niet langer en solliciteer meteen.

Het profiel van de ideale kandidaat:

De product development engineer voldoet bij voorkeur aan de volgende criteria:

 • Beschikt over een afgeronde technische HBO of WO opleiding;
 • Heeft minimaal 3 jaar relevante werkervaring opgedaan;
 • Beschikt over goede “CAD skills” om jouw onderdelen vorm te geven in Solid Works;
 • Beheerst de Nederlandse en Engelse taal in zowel woord als geschrift;
 • Is analytisch sterk, flexibel, leergierig en hebt een bijzondere interesse in het ontwikkelen van duurzame ventilatie producten;
 • Is een doorzetter, teamplayer en autodidactisch ingesteld;
 • Is bovenal een leuke en enthousiaste collega!

Wat wij jou bieden

Als product development engineer word je een uitdagende en zelfstandige functie geboden waarin je jezelf volop kunt ontwikkelen. De functie biedt veel ruimte voor eigen initiatief en verantwoordelijkheid. Daarnaast worden je de volgende zaken geboden:

 • Een afwisselende en uitdagende functie voor 32 – 40 uur per week waarin je veel kunt leren. We werken alleen doordeweeks en overdag;
 • Een meer dan marktconform salaris;
 • 23 vakantiedagen en 13 ATV dagen;
 • Een 60% / 40% pensioenregeling (60% betalen wij, 40% investeer jij);
 • Na je eerste jaar deel je mee in de winst (winstdelingsregeling)
 • Reiskostenvergoeding – 0,21 cent per km – tot een max van 60 km per dag;
 • Mogelijkheid tot sporten met korting bij Fit20;
 • Collectiviteitskorting op je zorgverzekering bij Zilveren Kruis.

Daarnaast krijg je ook alle begeleiding die je nodig hebt en zetten we in op je persoonlijke ontwikkeling en binding met collega’s. Dit doen we o.a. door:

 • Een uitgebreid onboarding programma – hierdoor ken je de organisatie en je collega’s binnen no-time;
 • Meerdere evaluatiemomenten per jaar met persoonlijke ontwikkeltrajecten;
 • De mogelijkheid om kosteloos trainingen te volgen bij GoodHabitz;
 • En natuurlijk toffe bedrijfsuitjes en activiteiten – denk aan kerstdiners, paaslunches, kwartaalborrels, pizza avonden en een jaarlijkse Citytrip en Familiedag.

Hi! Wij zijn Groupe Atlantic

Comfort technologie verder brengen. Onze klanten én onze mensen verder brengen. Groupe Atlantic Nederland is jouw connectie naar het nieuwe verwarmen, verkoelen en ventileren. Met onze merken Atlantic, Fujitsu en Orcon zorgen wij voor vooruitgang om ons leefcomfort te verhogen. We nemen je mee in de all-electric transitie. Elke dag brengen wij een duurzame toekomst een stukje dichterbij. Met als doel: een gezond en energiezuinig binnenklimaat voor iedereen. Groupe Atlantic Nederland geeft je de continuïteit van een wereldspeler én de slagkracht van een lokale speler. Want om vooruit te komen moet je groot denken maar met kleine stappen beginnen. GA mee je met ons mee?

Sollicitatieprocedure

timeline_pre_loader

Stap 1: Sollicitatie

Je stuurt je sollicitatiebrief via de mail. Wij lezen jouw sollicitatiebrief zorgvuldig door. Je krijgt altijd een persoonlijke reactie van ons. Dit proberen wij binnen een week te doen.

Stap 2: Zijn we een match?

Als we graag kennis willen maken nodigen we je uit voor een eerste gesprek. Afhankelijk van de situatie is dit een gesprek via Microsoft Teams, of bij ons op kantoor in Veenendaal. Na het eerste gesprek kijken we een match voor elkaar kunnen zijn.

Stap 3: Een persoonlijkheidstest

Is er vanuit beiden een match, dan wordt je uitgenodigd voor een tweede gesprek. Ter voorbereiding van het tweede gesprek wordt gevraagd om (thuis) een online persoonlijkheidstest in te vullen.

Stap 4: Uitnodiging tweede gesprek

Na het invullen wordt een afspraak gemaakt voor het tweede gesprek. De persoonlijkheidstest is een van de onderwerpen voor het tweede gesprek. De uitslag wordt met jouw gedeeld en besproken. De test is niet leidend, maar geeft ons een extra inzicht voor dit tweede gesprek.

Stap 5: Referenties

Als we na het tweede gesprek nog steeds vinden dat we een goede match voor elkaar zijn checken we 1 a 2 referenties, welke we uiteraard in overleg met jou selecteren en benaderen.

Stap 6: Aanbod

Heb je alle bovenstaande stappen doorlopen en voelen we allebei een klik, dan doen we je een passend aanbod.

Stap 7: Welkom aan boord!

Het contract wordt getekend en je start met je onboarding. Deze onboarding duurt ongeveer een maand en tijdens deze periode kijk je met alle afdelingen eventjes mee, krijg je product trainingen, en maak je natuurlijk uitgebreid kennis met je collega’s!

GA solliciteren

Is deze functie je op het lijf geschreven? Dan ontvangen wij graag je CV voorzien van een motivatie. Gebruik hiervoor het contactformulier hiernaast, of email het naar ons.

Je reactie kun je sturen naar Iris Koornneef: werving.nl@groupe-atlantic.com Voor meer informatie over de vacature kun je contact met ons opnemen: tel. 0318-544700 of  tel.: 06-21535459.

  Upload CV

  Upload Motivatiebrief  Groupe Atlantic

  Landjuweel 25
  3905 PE Veenendaal

  Orcon

  Hoogwaardige ventilatieproducten die passen in de wereld van nu. Gemaakt in Nederland. Voor Nederland.

  Atlantic

  Dit gerenommeerde, Franse merk is specialist in verwarmingssystemen
  en comfortapparatuur.

  Fujitsu

  Al meer dan 50 jaar trendsetter en bewezen Japanse kwaliteit in
  warmtepompen en airconditioning.