Skip to main content

Accountmanager Zuid-West Nederland

Vocational | 36-40  uur | Breda

Solliciteren

Wat je gaat doen

Jouw functie

Wil jij je bezighouden met business development, advisering én verkoop van duurzame oplossingen op het gebied van ventileren, verwarmen en koelen? Dan zoeken we jou!          

Wat je gaat doen
Als accountmanager ben je verantwoordelijk voor onze drie sterke merken Orcon, Atlantic en Fujitsu en ben jij verantwoordelijk voor het onderhouden en uitbouwen van een duurzame relatie met onze klanten. Je voornaamste klantengroepen bij Groupe Atlantic zijn regionale installateurs, groothandels en voorschrijvende partijen. Naast het onderhouden en uitbouwen van je eigen netwerk ben je ook verantwoordelijk voor het scoren en begeleiden van projecten.

Aan jou is de uitdaging om voorschrijvende instanties duurzame oplossingen aan te bieden en als expert met hen mee te denken en hen te voorzien van een goed advies.

Je bent een professionele gesprekspartner en je volgt de markt en het traject van advies tot aankoopbeslissing. Door jouw gezonde commerciële drive neem je kansen waar en gebruik je je technische kennis om klanten te ondersteunen en kansen om te zetten in opdrachten. Je bent gedreven om succesvol te zijn en ziet het als een uitdaging om groei te realiseren in jou rayon. Jouw succes behaal je door het uitbouwen van partnerships met klanten en het realiseren van projecten door hen te commercieel en technisch te ondersteunen.

Je volgt projecten van kop tot staart en stemt de opvolging af met de afdeling direct sales. Je geeft graag presentaties en denkt vanuit een duurzame integrale totaal oplossing met het oog op duurzaamheid, comfort en gezondheid. Uiteraard blijf je op de hoogte van relevante marktontwikkelingen, wet- en regelgeving, prijsstelling en de laatste technische ontwikkelingen binnen de sector zodat je een goede adviespartner bent voor jouw klanten. NOM, BENG en EPG zijn jou niet onbekend.

Je rapporteert aan de salesmanager en werkt nauw samen met jouw collega accountmanagers, de verkoop binnendienst, productspecialisten, marketing, service en overige interne collega’s. Het is onze ambitie om een leidende rol te spelen in duurzame all electric technologieën met een top assortiment bestaande uit ventilatie-, verwarmings- en verkoelingsproducten.

Taakomschrijving
Jouw belangrijkste taken en verantwoordelijkheden zijn:

 • Het analyseren van jouw rayon en nagaan waar de kansen liggen;
 • Het onderzoeken, bellen en bezoeken van installateurs, groothandels, adviseurs en zakelijke opdrachtgevers zoals woningstichtingen en projectontwikkelaars. Je weet als geen ander hoe je bij de juiste contactpersoon aan tafel komt;
 • Het bezoeken van voorschrijvende instanties en het bepalen van de dmu’s;
 • Het optreden als adviseur en oprecht luisteren naar jouw klanten om een advies op maat te kunnen bieden;
 • Het zorgdragen voor een goede balans tussen acquisitie en relatiebeheer: klanten vinden én aan je binden;
 • Het maken van account- en salesplannen;
 • Het verzorgen van bedrijfsbezoeken, presentaties en productvoorlichting bij klanten;
 • Het vroegtijdig signaleren van projecten door jouw sterk opgebouwde netwerk;
 • Het onderhouden van contact met de binnendienst en het sales team: successen delen we met elkaar;
 • Het administratief in orde maken van gespreksverslagen en deze borgen zodat deze terug te vinden zijn voor jezelf en jouw collega’s.


Wat je collega's zeggen
In deze rol maak je onderdeel uit van onze verkoop buitendienst. Wil jij weten hoe een afdeling er bij ons uitziet? Bekijk dan nu onderstaande video voor een korte kennismaking!

Nu al enthousiast?

Twijfel niet langer en solliciteer meteen.

Het profiel van de ideale kandidaat: De accountmanager voldoet bij voorkeur aan de volgende criteria:

 • Beschikt over HBO werk- en denkniveau;
 • Heeft ervaring binnen de bouw en installatietechniek, bij voorkeur binnen de HVAC branche (pre). Heb je nog geen ervaring binnen de installatiebranche, maar heb je wel een sales driven B2B mentaliteit? Geen probleem! Binnen de Groupe Atlantic Acadamy leren wij jou alles wat nodig is op het gebied van ventilatie, warmtepompen en airconditioning;
 • Is relationeel sterk, zelfstandig en werkt gestructureerd en planmatig;
 • Is proactief, een zelfstarter en een betrokken teamspeler;
 • Bezit ondernemerszin, overtuigingskracht en een positieve instelling
 • Bezit een rijbewijs B en bent woonachtig in Zuid-Nederland
 • Is bovenal een gezellige collega om mee samen te werken!

Wat wij jou bieden

Je komt te werken in een snelgroeiend, dynamisch bedrijf met een duidelijke toekomstvisie, welke zich inzet voor een duurzamer en gezonder Nederland. Bij ons kun je flexibel werken, denken we mee aan je zorgverzekering, gezond leven en sporten én bieden wij natuurlijk goede arbeidsvoorwaarden. Zo bieden wij:

 • Een meer dan marktconform salaris;
 • 23 vakantiedagen en 13 ATV dagen;
 • Een 60% / 40% pensioenregeling (60% betalen wij, 40% investeer jij);
 • Na je eerste jaar deel je mee in de winst (winstdelingsregeling)
 • Een mobiel, laptop en auto van de zaak.
 • Mogelijkheid tot sporten met korting bij Fit20;

Daarnaast krijg je ook alle begeleiding die je nodig hebt en zetten we in op je persoonlijke ontwikkeling en binding met collega’s. Dit doen we o.a. door:

 • Een uitgebreid onboarding programma – hierdoor ken je de organisatie en je collega’s binnen no-time;
 • Meerdere evaluatiemomenten per jaar met persoonlijke ontwikkeltrajecten;
 • De mogelijkheid om kosteloos trainingen te volgen bij GoodHabitz;
 • En natuurlijk toffe bedrijfsuitjes en activiteiten – denk aan kerstdiners, paaslunches, kwartaalborrels, pizza avonden en een jaarlijkse Citytrip en Familiedag.

Hi! Wij zijn Groupe Atlantic

Comfort technologie verder brengen. Onze klanten én onze mensen verder brengen. Groupe Atlantic Nederland is jouw connectie naar het nieuwe verwarmen, verkoelen en ventileren. Met onze merken Atlantic, Fujitsu en Orcon zorgen wij voor vooruitgang om ons leefcomfort te verhogen. We nemen je mee in de all-electric transitie. Elke dag brengen wij een duurzame toekomst een stukje dichterbij. Met als doel: een gezond en energiezuinig binnenklimaat voor iedereen. Groupe Atlantic Nederland geeft je de continuïteit van een wereldspeler én de slagkracht van een lokale speler. Want om vooruit te komen moet je groot denken maar met kleine stappen beginnen. GA mee je met ons mee?

Sollicitatieprocedure

timeline_pre_loader

Stap 1: Sollicitatie

Je stuurt je sollicitatiebrief via de mail. Wij lezen jouw sollicitatiebrief zorgvuldig door. Je krijgt altijd een persoonlijke reactie van ons. Dit proberen wij binnen een week te doen.

Stap 2: Zijn we een match?

Als we graag kennis willen maken nodigen we je uit voor een eerste gesprek. Afhankelijk van de situatie is dit een gesprek via Microsoft Teams, of bij ons op kantoor in Veenendaal. Na het eerste gesprek kijken we een match voor elkaar kunnen zijn.

Stap 3: Een persoonlijkheidstest

Is er vanuit beiden een match, dan wordt je uitgenodigd voor een tweede gesprek. Ter voorbereiding van het tweede gesprek wordt gevraagd om (thuis) een online persoonlijkheidstest in te vullen.

Stap 4: Uitnodiging tweede gesprek

Na het invullen wordt een afspraak gemaakt voor het tweede gesprek. De persoonlijkheidstest is een van de onderwerpen voor het tweede gesprek. De uitslag wordt met jouw gedeeld en besproken. De test is niet leidend, maar geeft ons een extra inzicht voor dit tweede gesprek.

Stap 5: Referenties

Als we na het tweede gesprek nog steeds vinden dat we een goede match voor elkaar zijn checken we 1 a 2 referenties, welke we uiteraard in overleg met jou selecteren en benaderen.

Stap 6: Aanbod

Heb je alle bovenstaande stappen doorlopen en voelen we allebei een klik, dan doen we je een passend aanbod.

Stap 7: Welkom aan boord!

Het contract wordt getekend en je start met je onboarding. Deze onboarding duurt ongeveer een maand en tijdens deze periode kijk je met alle afdelingen eventjes mee, krijg je product trainingen, en maak je natuurlijk uitgebreid kennis met je collega’s!

GA solliciteren

Is deze functie je op het lijf geschreven? Dan ontvangen wij graag je CV voorzien van een motivatie. Gebruik hiervoor het contactformulier hiernaast, of email het naar ons.

Je reactie kun je sturen naar Iris Koornneef: werving.nl@groupe-atlantic.com Voor meer informatie over de vacature kun je contact met ons opnemen: tel. 0318-544700 of  tel.: 06-21535459.

  Upload CV

  Upload Motivatiebrief  Groupe Atlantic

  Landjuweel 25
  3905 PE Veenendaal

  Orcon

  Hoogwaardige ventilatieproducten die passen in de wereld van nu. Gemaakt in Nederland. Voor Nederland.

  Atlantic

  Dit gerenommeerde, Franse merk is specialist in verwarmingssystemen
  en comfortapparatuur.

  Fujitsu

  Al meer dan 50 jaar trendsetter en bewezen Japanse kwaliteit in
  warmtepompen en airconditioning.